Új hozzászólás Aktív témák

  • Ear001

    addikt

    válasz Nemir Ombe #128935 üzenetére

    Én most kicsit off leszek, mert komplett házimozi rendszert még sose próbáltam demózni az ismert univerzum szerencséjére, de kéthangszórós, pórias hifit igen. Röviden összefoglalva, szopás az egész. Kicsit hosszabban meg itt írtam erről.

    A legnagyobb kín számomra az ilyen demókon a konzisztencia hiánya. Lehetsz te akármilyen felkészült, mész ugyan abba a szobába a sokadik évben, a konnektor már előre köszön neked, akkor is szívás lesz. Már önmagában az nagyon szar dolog, hogy 3 napig folyamatosan változik az áramellátás, és sajna a legszuperebb táprásegítők sem tudják ezt kiküszöbölni, de 3 napig folyamatosan járódik b a cucc, akár mennyit is mentek már máshol. A nagy termekben talán kevésbé, de a szobákban totálisan más a hang, ha sokan vannak benn, mintha kevesen, ha már teleizzadták és jól felnyomták a páratartalmat, mint a reggeli szellőztetés után.

    Igazán jó hangot csak nagyon áldott körülmények között lehet elcsípni kiállításon, ebből valamit ki lehetne hozni otthon hangot már többet, és szerintem erre kéne a kiállításra járóknak fókuszálni, új impulzusokra, jé, így is lehetekre. Meg a szociális háló építésére, de az ahogy visszaemlékszem, amúgy is jól megy, arra nem sok panasz szokott érkezni.

    A kis rendszer, nagy rendszer is jó kérdés. Ha nincs kinn a nagy cucc, akkor az a baj, mert azért fizettem, hogy meghallgassam az Ongakut-Gryphont-Magicot (mondom én, hogy nem értek házimozis dolgokhoz, hogy csak ilyen márkák jutnak az eszembe), ha meg kinn van, és nem tud megszólalni, akkor az a baj. Kicsi közepes láncokkal könnyebb eljátszani, azért a pénzért egész jól szólt elismerést könnyebb bezsebelni, de micsoda botrány lenne, ha mindenki állványos kisdobozokkal, meg olcsó integráltakkal demózna?

    Szóval szívás a kiállítónak, szívás a látogatónak, de hát a hifista/házimozista (tényleg, van erre jobb szó?) attól más a szimpla zeneszeretőtől, filmrajongótól, hogy szereti szivatni magát, vagy nem? ;]

Új hozzászólás Aktív témák