Új hozzászólás Aktív témák

  • g.osseus

    csendes tag

    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni házimozi építéshez. Elolvastam az összefoglalót itt is és a sztereós blogon is, ill. visszatérő, régi olvasója vagyok a blognak, de lenne néhány alapvető kérdésem is. Ezekkel, ill. az elképzelt lánc ismertetésével kezdeném.
    Mivel nagyobb részt zenehallgatásra használnám, és mivel nem tudok több hangszórót elhelyezni, ezért alapvetően sztereó rendszerben gondolkodom, amit később esetleg bővítenék egy mélyládával 2.1-re. Mozilejátszónak egy Popcorn VTEN-t szeretnék beszerezni, ami a már meglévő NAS-omról olvassa a filmeket. (Zenéhez természetesen egy jobb féle CD lejátszót.)
    Képminőség szempontjából érdekelne, hogy egy házimozi erősítő pontosan mit csinál a képpel? Mivel a VTEN-be be van építve a VXP, van-e jelentősége/különbség, hogy a képet közvetlen a TV-re vagy a közvetve az erősítőbe küldöm? Tehát csak a képmegjelenítés miatt indokolt-e mégis (mennyire?) a házimozi erősítő, akkor is, ha csak sztereó elhelyezésben gondolkodom?
    Ha valakinek van már VTEN-je, meg tudná mondani, hogy képes-e szétbontani és a képet HDMI-re, a hangot pedig koaxra vagy optikaira küldeni?
    Előre is köszönöm, és lesz még kérdésem. :)

Új hozzászólás Aktív témák