Új hozzászólás Aktív témák

  • Oldfighter

    senior tag

    válasz GLOCK34 #27757 üzenetére

    Mielőtt ajánlásba kezdenénk, azt tudnod kell, hogy semmi se pótolhatja a vásárlás előtti meghallgatást. Tehát szánj rá majd egy napot arra, hogy egy arra alkalmas üzletben, bemutatóteremben meghallgasd a készülékek jelentős részét.

    Amúgy új vagy használt készülékekben gondolkodsz? Ekkora összegből már azért elég elfogadható összeállítást ki lehet hozni akár a mostani modellekből is. Tudnod kell, hogy mindegyik márka más-más karakterisztikával rendelkezik. Megkülönböztetünk zenére illetve filmre ajánlható erősítőket. Ezek legtöbbjét persze némi kompromisszum mellett bőven lehet használni mindkettőre, bár ha főleg két csatornás zenét hallgatsz, akkor arra a sztereó erősítő javallott.
    Ajánlott márkák, melyek közül a középkategóriás modellek már beleférnek a keretedbe: Denon(zenei hangzású inkább), Marantz, Harman Kardon, Onkyo(filmes), Yamaha, Pioneer. Ezek az un. kommersz, legtöbbet forgalmazott termékek. De bevállalhatóak a kisebb Nad-ok, vagy a Cambridge Audio belépő erősítője is. Új árban értve ezeket.
    Hangfalakból érdemes számításba venni a JBL-t ( Harman Kardon erősítőkhöz remekül passzol), Dalikat ( a Concept modell elég jó árban van, de amúgy kissé túlárazott a márka), PolkAudio, Proson, Dynavoice, Qln( ez utóbbi hármas kiváló ár-érték arányt képvisel), Mordaunt Short( az Aviano széria szintén túlteljesít az árán).
    Ha gondolod -mint ahogyan másnak is ajánljuk- nézz szét főleg a Netdepo és a Streamaudio oldalán, olvass el pár tesztet is. Annyit még hozzátennék a magam részéről, hogy kábelekre azért hagyjál pénzmagot. Általában a teljes rendszer 20%-át érdemes ezekre költeni.

    [ Szerkesztve ]

    Süket szomszéd a jó szomszéd!

Új hozzászólás Aktív témák