Új hozzászólás Aktív témák

  • BBéci

    titán

    válasz liszi70 #61427 üzenetére

    "Most egy pici mély hiányzik, hogy visszavettem 0-ra a szintet, bár azt nem értem, ha nem 2.0-ban, hanem 2.1-ben használnám, még a +6-ra vett szinttől is jóval több mélyem lenne, az mitől lenne szar?"

    Sokan nincsenek tisztában a mélyhang-visszaadás fogalmával.
    A Te esetedet alapul véve, a mélyhangokat azért találod kevésnek, mert a Canton doboz- és membránmérete annyit tud. A loudness és a bass tekerentyű csak a meglévőt hangosítja, de nem csak a (mondjuk) 80 Hz alatti tartományt, hanem már 300-400-tól kezdve, ami egyáltalán nem kívánatos. Szarból nem lehet várat építeni, ha egy hangdoboz frekvenciamenete 100 hertztől meredeken esik, 50 alatt meg sem mukkan, azon semmiféle utólagos külső beavatkozás nem segít, csak ront a hangzáson.
    Szubbasszus sugárzóval kiegészítve egészen más a helyzet, mert akár 25 hertzig is szól, tehát nem több és nem (csak) hangosabb lesz a mélytartomány. Ráadásul akkor a frontsugárzókról levágjuk a mélyeket.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Új hozzászólás Aktív témák