Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz assemble #42771 üzenetére

    A felültöltős mosógép lehetne esetleg egy jó alternatíva, feltéve persze, ha nem ütközik a kazánba, és nem zavar, hogy eredetileg elöltöltős mosógépet szerettél volna. Nagy csodákra ne számíts, ez végül is csak egy mellékhelyiség, ahol a helykihasználás szempontjából korlátozottak a lehetőségek.

    "Keskeny elöltöltős mosógép a másik falhoz a gázcsövekhez közel odatéve..."
    Ez így szerintem felejtős. Számolj utána: a mosógép jobb oldali síkjától kb. 20 cm-re "belóg" majd a mosdószekrény. Ez a mosógép szélességének 1/3-a, ami nem elhanyagolható tény. Ehhez kalkuláld hozzá a mélységet: a 70-75 cm-ből lejön a 45 cm mély mosógép, így marad 25-30 cm távolság a mosógép és a mosdó között. Még ha valami csoda folytán, akadálytalanul ki is nyílna a mosógép ajtaja, ki-be pakoláskor garantáltan idegesíteni fog, hogy félig-meddig útban van a mosdószekrény, bevágod a könyököd, csak a bosszúság lesz vele.

    Akárhogy is nézzük, az a mosdószekrény nem oda való. Én áttenném az eredeti helyére, azaz a fürdőszobába. Ha meg már van ott, akkor eladnám a Marketplace-en, jófogáson. Igaz, hogy relatív keskenynek számít, de akkor sem való egy ilyen kis mellékhelyiségbe. Mekkora annak a mosdónak a peremszélessége? 8-9 cm? Szép, csak itt éppen semmi szerepe nincs, teljesen feleslegesen foglalja a helyet. Ravak classic mini, Ravak rainbow mini, Cersanit Como...ezek a keskeny kézmosók bőven elegendők ide, és mivel szögletesek, könnyen lehet alá bútort is készíteni. Vagy vannak készen kapható, keskeny kézmosó szekrények is, csak azokhoz nehezebb színazonos bútorlapot találni, ha mondjuk polc, vagy egyéb kisbútor kerülne oda. Nálam egy 25 cm mély Alföldi kézmosó van a WC-ben, eddig semmi hátrányát nem éreztem egy nagyobb mosdóhoz képest.

    Viszont, ha ki is cseréled a mosdót kisebbre, az elöltöltős mosógép abba a helyiségbe akkor is necces lesz. Ha a mosdó mellé teszed, akkor a wc miatt csak oldalról tudod majd a ruhákat ki-be pakolni. Ha a kazán elé teszed, úgy több helyed marad, és szemből is pakolhatsz bele. Viszont, ha nem szeretnéd, hogy bepenészedjen a belseje, akkor nyitva kell hagynod az ajtaját, az pedig egészen a wc elülső ívéig ki fog nyílni. Ha ez nem zavar, akkor ez is egy megoldás.
    Biztos van ott a lakásban egy kartonpapír. Vágj ki egy a mosógép alapterületével megegyező darabot, és próbáld meg az egyik vagy másik fal elé rakni. Úgy könnyebben látni fogod, hogy milyen problémák merülhetnek fel. A lakberendezők is így dolgoznak(tak), csak ők az alaprajzhoz igazított, kisebb méretarányokkal.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák