Új hozzászólás Aktív témák

  • #40553216

    törölt tag

    válasz peppe79 #52155 üzenetére

    Mert te kifogásoltad a mértékegységet. És persze nem a Mielének, hanem az IQAirnek.
    A linkelt oldal egyik képén van egy mértékegység: particle per minute. A számok nagyságrendje összevethető a kézi számlálóéval, így lehet, utóbbinál is ez a mértékegység.
    A mérés célja szempontjából bazira mindegy, milyen a gép felépítése és szűrési technológiája. A végeredmény számít: mennyi por jön ki. Ezek a gépek a prémium kategóriát képviselik, mindegyik HEPA-szűrős, ahogy a felvezetőben le van írva. Csakhogy oda az is írva vagyon, hogy a HEPA-szűrés annyit ér, amennyi a tömítés, ami elzárja a szűrni valót. Itt ennek okán megkérnélek, fejtsd ki, az állóporszívók melyik műszaki megoldása teszi lehetetlenné a Mielénél mért HEPA-szűrés és tömítés szintjét. Már csak azért is, mert szerintem a Sebo X1 műanyag doboza csak abban tér el egy „cilinder”, fekvő porszívótól, hogy a test el van emelve a földtől, emiatt nincsenek rajta kerekek. Tömítés attól még lehetne. Másrészt a Miele is csinál pont ilyen felépítésű álló porszívót.
    De van összehasonlítás álló Dyson és álló Miele között is. Itt még arra is magyarázatot ad, miért bukik el a Dyson.
    Hogy egy laborteszten nem nulla a Miele, csak neked meglepő. A videókon látható teszteken rajtatok kívül senki nem gondolja, hogy az a kis kézi számláló a technológia csúcsa, az csak annyit mutat, hogy a Miele alacsonyabb kategória elvárásainak biztosan megfelelő szűrője, akár szűrési rendszere felülteljesít a Sebo magasabb kategóriába sorolt rendszeréhez képest. Ez nem jelenti, hogy a Sebo nem teljesíti a kategóriájának követelményeit, csak azt, hogy a Miele szűrője jobb. A többi felesleges körítés.

Új hozzászólás Aktív témák