Új hozzászólás Aktív témák

  • tzsolesz

    nagyúr

    Annyival előrébb vagyok minőség ügyben, hogy ha akarom van 10 pár eredeti TOSHIBA ezekből a szépségekből.

    Megtaláltam telefonon az eladót a google segítségével, és hát elég sok tippet adott mellé.
    Mondtam neki hogy először lehet hogy csak fake cuccal próbálom ki, és csak utána veszem majd meg az eredetit tőle.
    Elmondta, hogy a vezérlő tranyó is megcsinálhat ilyen hibát (mivel mondom, rövidzár nem volt, meg hasonló), ami szintén a hűtőbordára van felcsavarozva. Plusz 100%, hogy a 0,1 Ohm-os ellenállások is elszálltak a tranyó lábainál. Na meg át kéne nézni a forrasztásokat is, mert azok is lehetnek bibisek. A japánok állítólag nagyon kevés ónt használtak a 90'-es években, és hát ilyenkor jön ki.
    Huhh, hát nem tudom. Annyira régen foglalkoztam már ilyen szinten ezzel, hogy nem is emlékszem. Egyszer régen egy Kenwood erősítőm elszállt. Azt legalább 4 szer tranzisztoroztam fel. Végül a tanárom állítgatott rajta be még egy két dolgot, mire használható lett.
    Sok a baj..... :B Ha beteszek a szar minőségű párost, és megszólal, akkor már nincs nagy baj? vagy lehetséges a hiba még fennál, csak fizikai okokból ez nem derül ki? Tehát a forrsztás hibánál sem derül ki minden pillanatban a baj. Így azt mindenképpen át kell néznem. Megvizsgálom a kondikat szemre. Lemérem az előfok tranyókat, bár az eladó szerint ezek nem szoktak elszállni, pont a 0,1 Ohm-os ellenállás miatt. A környéken a kisebb alkatrészeket, ellenállásokat.

Új hozzászólás Aktív témák