Új hozzászólás Aktív témák

  • mr_ricsi

    veterán

    válasz biker #1414 üzenetére

    Maradjunk annyiban, hogy ha valóban alkalmasnak látnám a ''módszerem'', hogy azzal embereket lehet megölni, akkor nem javasolnám az elkészítését. (Dyurinak meg főként nem)

    ''az ultrahang és hozzá közeli hangok okésak''
    Az ultrahangokról azt tanultam, hogy a levegő erősen csillapítja, így nagytávolságú fegyver biztosan nem készülhet belőle. (A linkelt tananyag is csak a hallható tartományú és az infra hang fegyverekről beszél.)

    ''egyáltalán ismered őket?''
    Nem -nálunk csak Spektrum és NG van-, de nem is akarom.
    Egy TV műsorban nem az igazság a legfontosabb, hanem a szenzáció. (Ez adja el a műsort.)
    Az általad hivatkozott műsor valójában nem is hoz semmi szenzációt, hiszen a linkelt tananyag is arról beszél, hogy a ''hivatalos'' tudomány egyik része kutatja az infrahang (katonai) alkalmazási lehetőségét, a másik része szerint pedig nincs élettani hatása. A TV műsor csupán beállt az utóbbi csoport mögé, és majd idővel kiderül, hogy melyik tábornak van igaza.
    A mérésükkel kapcsolatban fel lehet hozni ellenérvként, hogy amikor a hadsereg pénzzel megtámogat egy ilyen kutatást, szintén igényel valamiféle mérést, kísérletet. Az minden bizonnyal bizonyíthatta az infrafegyver elvi megvalósíthatóságát, hiszen az amerikai (és az orosz) hadsereg is finanszíroz ilyen irányú fejlesztéseket. (És ráadásul nekik sokkal több lehetőségül van a kísérlet hitelességét leellenőrizni, mint nekünk a TV előtt ülve.)

    Visszatérve a hozzászólásomhoz: látok 2 komoly eltérést a TVműsor&fegyverkísérletek és a ''megoldásom'' között:
    1, az előbbiek mind szabadtérben voltak/vannak alkalmazva (ha jól értettem a leírásod.)
    2, nem célom fejfájást kiváltani, hiszen akkor gyorsan kiürülne a disco, ami rossz hatással lenne a forgalomra. :) Bőven elég, ha a dob ütemében légmozgás-nyomásváltozás keletkezik, amit vagy a bör tapintó érzékelői, vagy a szőr-haj szálak mozgása által érzékelünk. Ha már egy kis mellbe-hasba rugdosás érzés is összejön, az maga a zenei katarzis. :))

    Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

Új hozzászólás Aktív témák