Új hozzászólás Aktív témák

  • izirájder

    csendes tag

    sziasztok,

    előre is bocsi, hogy újoncként egy ekkora kérdéssel bombázom be a nagyérdeműt, de talán Ti itt ebben a topicban tudtok segíteni.

    a probléma a következő:

    elkezdett vibrálni a monitorom (kb 3 éves Asus). eleve nincs driver a az ASUS VW202SR típushoz, 1680*1050 felbontásban csak 60hz-en megy a monitor. lejjebb kell venne a felbontást, hogy 75 hz-en működjön. 75 herz-en eltűnik a vibrálás, minden oké.

    a fura, hogy ez a hiba azután következett be, hogy volt egy elektromos zárlat a lakásban. a pc nem ment, „csak egy konnektor szállt el”, de azóta áthúzattam az egész lakás vezetékeit, konnektorcsere volt, több áramkörrel bővült a lakás. a vibrálás viszont maradt, sőt: nagyobb elektromos fogyasztók – olajradiátor, hűtő, elektromos sütő, mikrohullámú sütő – bekapcsolásakor brutálabbá válik az alapból nagyon minimális - szinte alig észlelhető - vibráció. (villanyszerelővel újra megnézettem, szerinte a monitor a hunyó vag esetleg az áramszolgáltatótól kell nagyobb amperes biztosítékot igényelni...)
    lehet mindez a monitor hibája? (kondenzátor, stb…nemigen értek hozzá) vagy esetleg egy túlfeszültségvédő hosszabbító a noname hosszabbító helyett megoldaná a dolgot? másik gépre nem nyomtam rá még a monitort. (érdekesség: a samsung lcd tévém – ugye az is ugyanazon a hálózaton van - sem megy valami nagy hz-en, de ott semmi vibráció.)

    várom az építő és segítő észrevételeket és köszönöm előre is a segítséget mindenkinek. (privit is írhattok.)

Új hozzászólás Aktív témák