Új hozzászólás Aktív témák

  • Batman2

    őstag

    válasz Lompos48 #18888 üzenetére

    Mármint ezek szerint az UV is gerjeszti a kék mellet, mivel a fehér LED kristálya tudtommal UV tartományban nem sugároz, csak kékben, de abban elég sokat !
    Gondolom, ennek egy részét alakítja át piros közeli tartományba ez a fluoreszkáló anyag, ettől lesz melegebb a fénye a fehér LEDeknek és annál inkább, minél több ilyen anyagot kevernek a kristályt fedő, átlátszó gyantába !

    Azt már a korábbi fehér, normál LEDeknél is észrevettem, hogy van valami sárga anyag a kristály körül, ami némileg módosítja a krtistály által kisugárzott hullámhosszt, de ez a korábbi 3 és 5mm-es LEDekben egyszerű arany tükörnek látszott, nem fluoreszkáló anyagnak (semleges fehér LEDek voltak, még a meleg fehérek mejelenése előtt).
    Viszont mikor megvettem az első meleg fehér LEDemet, láttam, hogy ott már valami más is van, mivel az nem egy tiszta sárga udvar, amiben jól látható maga a kristály is, hanem valami opálos anyag, aminek a szine erős barack virág színhez hasonlít.
    De ezt gondoltam, hogy legfeljebb valami egyszerű színanyag, ami kissé megszűri a kristály fényét és ezáltal módosítja a hullámhossz tartományt, mint a színes búrával rendelkező LEDeknél a búra színező anyaga.

    Ezért lepődtem meg, mikor előszőr észrevettem, hogy ez az anyag fluoreszkál UV fényben, tehát UV aktív, nem csak egyszerű színanyag ! :)

    Üdv.

    Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979

Új hozzászólás Aktív témák