Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz CPT.Pirk #41226 üzenetére

    Mármint át lett építve Quad 405-re? Fojtót hiába teszel bele, attól nem fognak megszűnni a zavarok, gyakorlatilag semmi változást nem fogsz észlelni, szerintem.

    Normális esetben fojtó nélkül sem hallható a 100 Hz-es tápzaj, akkor meg minek... Ráadásul a végfok táplálásához követelmény a tápegység minimális belső ellenállása, amin minden soros fojtó csak ront. Ha viszont a tekercs minél vastagabb és rövidebb huzalból készül, akkor megint ott vagy, hogy minek, mintha nem is lenne.

    Fénycsőfojtó eleve szóba sem jöhet, túl nagy ohmos ellenállása miatt.

    A tápegység minimális belső ellenállása egyébként stabilizált táppal lenne biztosítható, ami általában szintén nincs. Ehhez képest az egyszerű pufferes táp már eleve rosszabb ilyen szempontból, viszont gyakorlatilag mégis megfelel. De fojtókkal tovább rontani a táp DC-stabilitását már nem érdemes.

    Erősítőépítésnél a zavarok, gerjedések, rádióvételek elhárítása tapasztalatot igényel, megfelelő, letisztult földelési hálózat kialakítását, az egységeknek önmagukban sem szabad gerjedést produkálni, vagy túlzott sávszélességük miatt rádióvételt.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák