Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz bandi94 #61775 üzenetére

    Ha már ki van akadva, valószínűleg nem sokat látnál a DC-szinten kívül, mindenesetre a gerjedések és bizonytalan működés kivédésére fontos a negatív visszacsatolásként beiktatott 330 pF, ami a nagyfrekvenciás erősítést minimalizálja / nullázza.

    A pozitív visszacsatolásként szereplő ellenállás, amit hiszterézis beállítására gondolt oda a tervezője, más szempontból viszont képezhet gerjedést is, kártékony hatásokat.

    Valójában az áramkorláthoz, illetve stabil áramgenerátoros mód beállításához szerintem nem is indokolt a hiszterézis. Hogy csak egy példát nézzünk, ami a topikban is gyakran szerepelt, a kínai CC/CV modulok is nagyon jól megvannak hiszterézis nélkül.

    Pláne, itt egy nyitott kollektoros kimenetű komparátor szerepel, felhúzóellenállással kombinálva, amin nem is olyan jó hiszterézist erőltetni, mint egy normál műveleti erősítőnél, aminek rendes push-pull kimenete van.

    Tehát azt az ellenállást minimum ki kellene dobni onnan.

    (#61776) fero02

    A puffert említettem, arra szükség van. 10 000 μF még kevés is, hiszen ennél kisebb áramoknál is szokásosnak mondható érték. De legalább annyi kell.

    (#61780) Krissz80

    Végfokzúgás esetén puffer, egyébnek szerintem nem sok hasznát érzékelnéd, pontosabban semmi nem tűnne fel.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák