Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz pjen #68997 üzenetére

    Oké, nálam sem volt soha gond ebből, pedig egymás mellett megy el a koax, 230V-os táp, több ethernet- és egyéb, a számítógép felől induló jelkábel. Akkor sem okozott ez jelentős problémát, mikor még analóg tunerkártya volt a gépemben, pedig sima RG6-os a koax. Nem lehet probléma az (az árnyékolás / illesztés hibáján felül), hogy eleve gyenge a kábel TV jele? Mert ha a zajforrástól konkrétan kisebb nem is lesz a hasznos jel, de a vevőt könnyebben megbolondíthatja az összességében kisebb jel/zaj viszony? Akár összefüggés is lehet az illesztetlenség és az eleve nem túl nagy jelszint között.
    mezis: Ez földhurokleválasztó. Ha a problémát a beszűrődő RF-zaj okozza (a frekvenciafüggő zavartatás erre utal), akkor azon ez nem segít.
    CPT.Pirk: Igen, ez jó kérdés, ahogy az is, hogy mennyiben függ ez össze az árnyékolatlansággal vagy illesztetlenséggel. Lehet-e olyan zajforrás a PC-ben, ami ennyire kihat a TV-vételre? Esetleg több gyenge láncszem is okozhatja egyszerre. A régebbi alaplapok BIOS-a például nem véletlenül tartalmazott olyan opciót (PCI spread spectrum), amellyel a PCI-busz órajelének a spektrumát szét lehetett kissé teríteni, hogy ezzel is csökkentsék az RFI-t.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák