Új hozzászólás Aktív témák

  • setup

    tag

    válasz mezis #91478 üzenetére

    Ez csak ötlet, vagy van olyan tapasztalatod, hogy amikor ilyen késleltető kapcsolja a feszt az nem pukkan nagyot?

    #91480tordaitibi
    18V-ra töltődik a kondi. Értem, amit írsz csak nem akartam regényt írni. Röviden a preamp is egy „gyári” hangszerhardver csak nem ebbe a hangszerbe szánták. Az bizonyított, hogy két 9V-os elemmel nem durrog, mert eladtak belőle kismilliót már. A konverterem miatt durrog, vagy amiatt, hogy a „+” polaritást én kapcsolom.
    Ezeknél „gyárilag” úgy oldják meg, hogy ne merüljön le az elem, hogy 3 pines a jack aljzat. A hideg és a meleg mellett van egy +GND lába az aljzatnak, de az csak akkor GND, ha a hangszerkábelen lengő jack dugót az aljzatba bedugod, mert az zárja a két lábat rövidre. Tehát amikor kihúzod a hangszerből a vezetéket akkor a jack aljzat maga kvázi egy kapcsoló, ami leveszi az elemek negatív polaritását a testről, így azok nem merülnek le még akkor sem, ha bekapcsolva marad a preamp.
    Emiatt viszont megeshet, hogy a gyári megoldásnál amikor bedugod a kábelt akkor az elkok feltöltődnek 18V-ra akkor is, ha nem kapcsolod aktívra a kapcsolót és így amikor átkapcsolod aktívra akkor már feszütségszint nem változik, mert már attól vannak 18V-on a kondik, hogy megdugod a kábellel és nem attól, hogy kapcsolod.
    Ehhez le kéne rajzolni a preampot, csak 2 oldalas a nyák és az egyik oldalon csak a két opamp van, minden más meg a másik oldalon szóval nem olyan egyszerű.
    Nekem meg le kell kapcsolni az akkuról a dcdc konvertert, hogy ne copja le üresjáratban és nem akartam emiatt két kapcsolót, ezért tettem be 6 lábú ON-ON kapcsolót, de erre nem gondoltam a kis eszemmel, hogy így meg pukkanni fog minden felkapcsoláskor.

Új hozzászólás Aktív témák