Új hozzászólás Aktív témák

  • marton.m

    tag

    Sziasztok!

    Arra gondoltunk párommal, hogy szeretnénk rendszerezettebb keretek közé szorítani a havi költéseinket.

    Jelenleg minden hónapban félrerakunk X összeget megtakarítási céllal, ez eddig rendben is van, meg van a helye. A következő lépés az lenne, hogy ugyancsak minden hónap elején a fő bankszámlánkról valamilyen módon elkülönítenénk összegeket különböző célokra, pl. szórakozás, nyaralás, önképzés, stb.
    Ezt el lehet képzelni zsebekként, vagy a Revolut Vault funkciójához hasonlóan. Ez alapján a fő számlán csak a mindennapi megélhetéshez szükséges pénzösszeg (bevásárlás, tankolás) + egy likvid vésztartalék parkolna, a tervezett kiadásokra szánt összegek máshol lennének. Az sem lenne fontos, hogy ténylegesen külön számlán legyenek az összegek, akár valamilyen virtuális elválasztás is működhetne (feltéve ha van ilyen a magyar bankoknál, gondolom nincs).

    Jelenleg OTP-sek vagyunk, nem szívesen váltanánk.

    Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek ez a rendszer hogyan lehetne kivitelezhető? :D
    Felmerült bennem, hogy esetleg nyissunk több takarékszámlát, de el is vetettem, mert ezekről csak havi 1 kiutalás ingyenes.
    Arra gondoltam még, hogy ezeket az elkülönített összegeket esetleg Revoluton tartanánk, ilyen tételeket még talán nyugodtan tartanék náluk.

    Van esetleg valakinek hasonlóval tapasztalata?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák