Új hozzászólás Aktív témák

  • adriankoooo

    senior tag

    Hirtelen felindultságból vettem egy Gen8-at, nem volt olcsó 90 ezer, de már alig van valahol. Alap modell, 4GB RAM, majd később tuningolok. Ha van ötlet olcsó RAM-ra, szívesen fogadom.

    Van itthon 2x3TB WD RED lemezem, ezen lesznek az adatok. Annyira nem fontos adatok lesznek rajta, lehet nem teszem RAID-ba őket. Meg egy 120GB SSD-t gondoltam rendszerlemeznek. Ez viszont 2.5"-os, ezt be tudom valahogy tenni a Microszerverbe?

    Rengeteg kérdésem lenne (az ESXi-től kezdve...), de jobb ha elkezdek olvasni. Virtualizálással mennyit vesztek a teljesítményből? Vagy telepítsek csak egy OS-t?

    Egy Intel Atomról fogom költöztetni az Ubuntu szerveremet, ahol idáig csak egy rendszer volt telepítve (plex, transmission, egyéb scriptek). Fogjuk rá, hogy elég volt. FreeNast hasonló dolgot érdemes telepíteni? Kb. mindent meg tudok oldani Ubuntu alól is, nem tudom, hogy ezért érdemes -e feltenni még egy OS-t, hogy foglalja az erőforrásokat.

    Ha lenne RAM tennék fel egy Win7-et is, mert Macről dolgozom, de néha kell egy két appot futtatnom Windowsról. Szerintem ez a 4GB-al felejtős lesz egyelőre.

    ILO-t lehet valahogy kímélni, vagy mitől mennek ezek tönkre?

    :R

Új hozzászólás Aktív témák