Új hozzászólás Aktív témák

  • osztraksajt

    őstag

    válasz lordjancso #4021 üzenetére

    Azért óvatosan ezekkel, eléggé hajlamosak a melegedésre, nem véletlenül van a tápban sem ventilátor, és csillió kínai gagyi van belőle ráadásul nem is olcsón. Bár a hatásfokra 97-99%-ot adnak meg és ott már valóban kevés az eldiszipált hőmennyiség (3-6W elvileg), azonban részterhelésen lehet jóval rosszabb a hatásfok és ott már azért igényli az aktív hűtést, vagy legalábbis úgy elhelyezve hogy a hátsó venti légárama elérje, kábelek stb ne blokkolja előtte a légáramot.

    Jó minőségű tápegységgel érdemes meghajtani őket, FSP-t használtam erre a célra aminek állítható volt a kimeneti feszültsége 9-19v-ig, de pl a delton.hu-n is vannak külső passzív stabilizált tápegységek jó árban. A fő 220-12V tápegységet mindenképp házon kívül kell elhelyezd, az is tud már ilyen teljesítménynél melegedni, ott keletkezik a veszteség legnagyobb része ami hővé alakul.

    Az iLO nem tudom milyen feszültségeket igényel kikapcsolt állapotban, nem vagyok biztos benne hogy emiatt standard kiosztású tápegység van benne.

    A HDD-k felpörgéskor veszik fel a legnagyobb teljesítményt értelemszerűen, pl egy WD 3tb red (WD30EFRX) csúcs áramfelvétele 1,73A 12V-on ami 20,76W. Tehát ha egyszerre a négy hdd-d elindul az veszteségeket is beleszámolva kb 90-100W-ot igényel, így kb erre kell méretezni, nyilván ehhez még a gép többi részének a fogyasztása is hozzájön.

Új hozzászólás Aktív témák