Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz cildren #54598 üzenetére

    A gyakorlatban leginkább arra, hogy ha már egyszer van egy extra mini PCI-e foglalat a T és R (meg W) sorozat gépeinek alaplapján, akkor használjuk ki extra tárhelynek. :)

    T60/R60/Z61-nél másra pl. nem is lehet használni, csak erre vagy WWAN-ra (mivel ott ez a szabad foglalat nem teljes értékű mini PCI-e, hanem gyakorlatilag egy belső USB). Nekem pl. nincsen szükségem belső WWAN-ra sem a T60-amban, sem a Z61p-mben (vagy megosztok netet okostelefonról/tabletről, vagy van PCMCIA mobilnet-modemem), a T60-ba tettem ilyen SD-olvasót, fontosabb zenéket, e-könyveket, dokumentumokat ide mentek egy 32 GB-os CL10-es Samsung SDHC-re. Technikailag egy eltávolítható USB-meghajtóként kezeli a Windows egyébként.

    T61/R61-től felfelé már tágabbak a lehetőségek, ott pl. elvileg betehetsz mini PCI-e DVB-T tunert, vagy Broadcom Crystal HD kártyát (érdemes elolvasni azbest cikkét róla). T500, W500, R500 esetében meg eleve három mini PCI-e foglalat van, ebből kettő teljes magasságú (ezeket elfoglalhatja a wifi és a WWAN) + egy szabad félmagasságú foglalat. (Lehet, hogy a 15" T61/R61-nél is már megvan ez a harmadik foglalat, ezt nem tudom.)

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák