Új hozzászólás Aktív témák

  • all6atos

    tag

    válasz Francia91 #90849 üzenetére

    Érdekes dolgok ezek, én m4600-ra meg w530-ra látok rá. M6xxx-et még nem láttam közelről, de képről saccra a radiátorok meg a ventik kb. ua tudhatják, miközben 2860QM/k2000m kombót <~80/60 fokon tartja tartósan (>20p) Prime(8t) + Furmark alatt is, pici turbóval.

    W530-nál egyébként egyértelműen hangosabb, legalábbis rendes terhelés alatt. Pongyolán fogalmazva jó széles, testes áramlási zajt produkál,miközben komolyabbak a hőleadó felületek, és nem csak hogy 2 venti van benne, de mind2 testesebb darab, nem sima szélkergetők. Plusz levegőhöz is sokkal könnyebben jut, a ventik alatt elég szita a gép. A teljesítmény ott van, csak akkusztikailag kérdéses.

    De, legalább nincs zavaró harmonikus, mint a w530-nál a ~2-3 kHz, és a CPU se 100 fok fél perc után (igaz cserébe tartósan ~max turbó van). Fura, hogy a W530 a GPU-t viszont tudja tartani ~70 fokon, miközben egy körön vannak.

    A Dell hűtőkapacitása ott is megmutatkozik, hogy hétköznapi terhelésre sokkal nagyobb időállandóval reagál, és akkor se száll el, akad ki. Pl. netezés közbeni impulzus jellegű terheléseknél jó ideig semmi, majd alacsony fordulaton fúj ~5mp-et, aztan megint fel perc csönd. E közben a W530 mindenre felpörög, turbó nélkül is (hűtő, paszta elvileg rendben).

Új hozzászólás Aktív témák