Új hozzászólás Aktív témák

  • Necc

    addikt

    válasz VGYke #1170 üzenetére

    Szerintem várj még egy kicsit, felreppentek a hírek hogy az intel mellőzni fogja a fogkrémpasztát a kupak alatt a hamarosan érkező processzorokon, ezáltal sok kellemetlen melegedési problémát mellőzhetsz.

    Ami a mag/szálszámot illeti erősen alkalmazásfüggő. Munkához általában nem kell sok szál, az inkább rendereléshez kell. Feladatkezelőből vagy resource monitoringgal tudod ellenőrizni jelenleg munka közben a processzor kihasználtságod, ez egy kiindulópont lehet számodra.

    Memóriából pedig a mennyiség számít, a sebesség nem annyira számottevő.

    Én HEDT-t akkor vennék játékra (is) ha az ár/teljesítmény nem szempont, és a legutolsó % cseppeket is ki akarod facsarni a hardverből, pl. multi-GPU rendszerben gondolkodsz és kell több teljes hosszúságú PCI-E slot közvetlenül a processzorhoz, vagy olyan PCI-E SSD-t szeretnél ahol a chipset által nyújtott DMI 3 híd (technikailag egy x4 PCI-E 3.0 kapcsolat) már kevés (pl. több nagy teljesítményű M.2 SSD-t szeretnél, 10Gbit ethernet, stb).

    Viszont ha munka folyamán számodra abszolút fontosságú a rendszerstabilitás, akkor -> HEDT, gyári beállításokon. Lehet hogy csak személyes placebo effekt, de amióta HEDT-re váltottam, egyetlen egy rendszerrökkenésem se volt, se kék halál, se megmagyarázhatatlan akadás ami "sima" desktop esetén még ha csak szökőévenként egyszer is, de előfordult annak ellenére, hogy a legtöbb rendszerkomponenst (táp, ház, háttértárak, VGA, stb.) az előző rendszeremből hoztam át.

    Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

Új hozzászólás Aktív témák