Új hozzászólás Aktív témák

  • Sziasztok!

    Az alábbi problémára szeretnék segítséget kérni, röviden a sztori: User iPhone 11 telefonját Nord CE-re kell cserélni + a SIM kártya is változik T-Mobilról Yettel-re. A kontaktokat sikerült átszinkronizálni. Az iPhone-t gépe dugva a DCIM mappa tartalmát segédprogramok nélkül sikerült lementeni. Ami nagy fejtörést okozott az a Viber.
    Mivel a user 6 éve használja, szeretné ha mindene megmaradna belőle!
    A Viber csak az iCloudba menti a tartalmat, nincs lehetőség Google Drive-ba menteni. A viber üzeneteket megoldottuk úgy, hogy kártyát cseréltünk, megmondtuk a vibernek, hogy mostantól ez a szám lesz. Ezután Windows 10-es laptopra feltelepítettük a Viber-t, ami szépen le is szinkronizálta a szöveges tartalmakat. Nyilván az új telefonon nem szinkronizálja le mivel nem tudja Google drive-ból kiolvasni a biztonsági mentést, mert azok ott csücsülnek az icloud-ban.... De ez majdnem mindegy is, persze ha van erre megoldásotok az jó lenne. Ami a fontosabb, hogy a Viberben iPhone-on vannak még küldött-fogadott képek. Ezek nem laktak az iPhone DCIM mappájában, és a laptopra sem szinkronizálódtak le mivel a Viber nem őrzi meg ezeket örök életre. Ellenben ha az iPhone-on nézzük vissza az üzeneteket ott viszont szépen benne vannak az üzenetekben, a képek megnyithatóak és egesével le is tölthetőek. Mivel a Viber szerveren nincsenek fent, ezért a telefonon kell lennie valahol. Ha letöltök egy képet, akkor beteszi a DCIM mappábba, de nyilván nem szeretnék 6 évre visszamenőleg minden egyes beszélgetést végig görgetni. Feltételezem, hogy itt is van a Viber-nek cache vagy valami mappája, ahol a beérkezett képeket tárolja, de mivel iPhone nyilván nem férek hozzá.

    Megnéztem az iCloud-ot is, feltelepítettem a windows 10-es laptopra, ott addig kolbászoltam a menüben, míg láttam, hogy van egy 2.2 GB-os Viber mentés, de azt megnyitni laptopon sem tudom.
    A kérdés amire megoldást szeretnénk találni: Hogyan lehetne kivarázsolni a telefonból az utóbbi 6 év alatt Viberrel fogadott képeket, ha nem a DCIM mappában lakik?
    Ui.: Nekem sosem volt iPhone-om, én most találkozom először az iOS-el.

    >> Új, S21 szériás tokok, üvegfóliák adatlapomon <<

Új hozzászólás Aktív témák