Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz emeron #283062 üzenetére

    “És talán először a legrégebbi képeket távolítja el a rendszer és cseréli le egy tömörített változattal. Vagy nem így van?”
    Nem. Ha megnéztél a telefonon pl egy régebbi albumot, akkor annak letölti a nagyobb méretű változatát. Az eredetit nem feltétlenül (sőt megnézésnél valószínűleg nem), egy az adott képernyőre optimalizált felbontást tölt le. Az eredetit akkor biztosan letölti, amikor a kép szerkesztésére kattintasz, illetve a legtöbb esetben akkor, ha belenagyítasz a képbe. Azt, hogy mikor melyik képet tárolja csak thumbnail-ben és melyiket eredetiben (ha az optimalizálás be van kapcsolva), nem így dönti el a Fotók.

    Az a kép valószínű azért 741k, mert nagyon sok rajta a homogén felület amit a heic formátum nagyon jól tud tömöríteni. Ha ugyanazt a képet jpg-ben elkészítés ugyanolyan fényviszonyok között, valószínűleg nem lesz részletgazdagabb, de a mérete nagyobb lesz. A képek minőségének eldöntése úgy könnyebb lenne, ha nappali körülmények között készült normál fotót néznél. De heic-ben jóval kisebb a méret mint jpg-ben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák