Új hozzászólás Aktív témák

  • Xantomas

    őstag

    válasz bzoley #6976 üzenetére

    Jah, nem is nagyon írkálok a topicba, mert kiutálnának azzal a tudattal, hogy napi min 70 km-t tekerek le inkább biciklivel :D

    Anno mikor vezetni tanultam, a kis Yarison, akkor tilos volt bármiféle művelethez használnom a gázpedált. Akár emelkedőn elindulás, akár elindulás, manőver, bármi. Na igen, csak az egy D4D motoros Yaris volt, 90 pacival, és alapjáraton olyan nyomaték volt benne, hogy kuplungot kiengedve megindult magától az emelkedőn.
    Volt az oktatómnak pár heppje, amik leginkább csak arra irányultak, hogy az autó épségét óvja, de érthető, neki az a munkaeszköze. Pl. sosem volt szabad a kormányt teljesen kitekerni, gázzal indulni, csak finoman egyes, és mikor megindult, akkor apró gáz, és szigorúan 18km/h-nál kettesbe váltani, hogy véletlenül se kelljen csúsztatni a kuplungot, mert alapjáraton kettesben 17km/h-val megy az autó. Hármasba 34km/h, négyesbe 42-nél, és ötösbe 50-nél. Padlógáz sosem, mert akkor sokat fogyaszt, stb...

    A lehúzós elbizonytalanító kiabálós dolgai neki is megvoltak. Pl vizsga előtti héten eljátszotta többször is, hogy amikor váltottam, akkor ő is lenyomta a kuplungot, és mikor engedtem fel, éreztem, hogy nem jön fel a pedál. Én pedig nyomtam a gázt, ő meg köhintett, hogy engedjem fel a kuplungot előtte. Utána a kötelező kérdés, hogy biztos vizsgázni akarok, nem szeretnék még pótórát venni? Pár nappal később meg is buktam egy kidöntött macisajt miatt, ami előző, és másnap a helyén is volt. Csak akkor nem. A vizsgabiztos meg pont észrevette... de ezt anno le is írtam.

    Viszont mikor a Thalia meglett, akkor mit össze szentségeltem eleinte... Síkon elindulni nem tudtam vele, ha 4 személy ült benne, és ez a "nem nyomjuk sosem a gázt" beidegződés miatt volt. Azóta nyomom, csak az emelkedőt kell gyakorolnom. Heti 1x ülök csak autóba, továbbra sem érzem létszükségletemnek. 4 hónap alatt az autóba anyummal 1000km-t tettünk bele. Nem valami sok... Tudom, mások egy hét alatt vezetnek le ennyit.

    (#7010) blueMerle
    Nekem a harmadik verzió okoz nehézséget a Thaliával, de majd a rutin úgyis meghozza.
    A Xantiával a kövér gázra meg egy nagy kékes-szürke kis bűzös füst szokott lenni a válasz, így az megoldja izomból a rutin hiányát.

    "Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

Új hozzászólás Aktív témák