-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Csápájev
őstag
válasz simi.esp.28 #73259 üzenetére
Teljesen puki mentes?
Vagy éjszaka, esetleg reggel azért titokban .... ? -
-
Csápájev
őstag
Valószínűleg ezekből a storykból könyvet lehetne írni
Ismerősöm dolgozott gyroszosban.
Jött a törzsvendég ,hogy most voltak Görögországban és megnézték a metafórákat!
Mondta nekik, hogy azok biztosan nagyon szépek...Parci
Biztos nagy sikere lesz.
Nem is tudtam, hogy ilyen terveid vannak 😂[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
Olykor olvasgatom újhullámos kávézók értékeléseit.
Rengeteg olyan hozzászólás van,hogy savanyú volt a tej vagy a kávé
Nyilván itt az esetek 100%-ban a kávé volt az...
Szerintem nincs az a laikus,aki elsőre egy gyümölcsösnek mondott kávéra ne azt mondaná,hogy "savanyú".
Aki a klasszik vonalhoz szokott annak ez elsőre biztosan nagyon furcsa, még jól elkészítve is.[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
Nagyon sok ilyen van.
Sokan próbálkoznak most világosabb pörkölésű kávékkal,mert divat lett.
Azt azonban nem tudják,hogy ehhez viszont sokkal jobban kell érteni,mint a klasszik vonalhoz,sokkal macerásabb jól elkészíteni.
Rengeteg helyen adnak iszonyú savanyú , rosszul elkészített kávékat.
Melyik helyről van szó egyébként? Nyugodtan leírhatod, sokszor beszélünk konkrét helyekről.GAgyiXyXy
Minden előfordulhat,de mivel ezek alapból nagyon savasak, egy laikusnak szerintem az tűnik fel elsőként,hogy a megszokottnál savanyúbb.
MOst azokról beszélek,akik a klasszikus olaszos eszpresszókhoz szoktak.[ Szerkesztve ]
-
-
Csápájev
őstag
válasz Libretom #73900 üzenetére
Pontosan akkora méret legyen, amekkora neked kell, különben marad a szűrőkosár oldalán kávé.
A nyele is akkora legyen, hogy az ujjaid leérjenek az aljára,a fém részre - ha fa a nyél-.
Palmtampot sokan dicsérik.
Azzal könnyebb tökéletesen vízszintesen tömöríteni.
Fragolanal kapsz jókat.
http://caffe35.hu[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
válasz szuszinho #74280 üzenetére
Gépből Gaggia Baby a nemzeti minimum, inkább Classic! (sz.zs.-nek szokott is lenni eladó)
Darálóból cm702-t szerintem teljesen jó választás, ha csak ennyi van rá.
Aztán úgyis veszel majd valami iparit,ha belendülsz mazzert
Ebay mondjuk elég nagy lutri,jönnek onnan meglepetések szép számmal[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
válasz Keresztapper #74640 üzenetére
Mert gondolom a "friss" szülők "örülnek" a százhúszonötödik jótanácsnak is...
-
Csápájev
őstag
válasz szuszinho #74679 üzenetére
Nekem kb egy alátéttel 10es fokozaton adott presszó finomságot,de ez elég eltérő. Az összefoglalóban írtam a beállításáról,bár lehet picit változtattak azóta a modelleken.
A lényeg,hogy szépen folyjon le, kb 30mp alatt.
Ha nem folyik ki vagy nagyon csöpögősen indul akkor emelj a fokozaton, ha nagyon gyorsan átzúdul,akkor csökkentsd a fokozatot.
1-1 fokozat elég sokat tud számítani,szóval,ha közel jársz, csöpögősen,de elindul vagy épp ellenkezőleg, picit gyors csak a lefolyás,akkor max 1 fokozatot állíts.
A szűrőbe kb a névleges mennyiséget rakd, a felsőszűrő csavarja ne látszódjon a zaccban,mikor leveszed.
Vagy max minimálisan.
Addig jó lesz az ásványvíz,de ne legyen ízesített[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
válasz BoneDragon #74843 üzenetére
Nespressot ajánlanám vagy szerintem nagyon jó ajándék a Bialetti Mukka Expressz is,ha tejjel issza a kávét.
-
-
-
Csápájev
őstag
válasz fragola.6035 #75175 üzenetére
Szarok?
Akkor Omron vagy rex a két alternatíva?
Azért kérdezem,mert az enyém éppen haldoklik és épp egy Sestos gondoltam helyette. -
Csápájev
őstag
válasz BoneDragon #75420 üzenetére
A szelep tetején a gombot tudod felhúzni,lenyomni? Alapból olyan konnyen lenyomodik a gomb, hogy ha nem figyelsz magától "leesik".
Olyan habot csinál, hogy a kanál megáll benne.
Mindenképpen le kell tudni nyomni a gombot,az a lényeg.[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
Nálam is az abszolut érthetetlen kategóris.
Próbálgattam, gondoltam egészen extrém alacsony hőn is nyomok egyet és annyira egyértelműen úgy volt a legfinomabb,hogy szóltam s sz.zs.-nek,hogy próbálja már ki 80-on mert úgy tűnik megőrültem.
Múltkor írta ADP,hogy Red B. omniroast pörkölésének alacsonyabb hő kell.
Nem lehet,hogy ezzel van összefüggésben?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ASUS notebook topic
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Videós, mozgóképes topik
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- LEGO klub
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Computex 2024: Léggel, vízzel – egy MSI VGA mindenek felett
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen