-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
verti1
tag
-
verti1
tag
-
verti1
tag
válasz Tomi_Sci #100698 üzenetére
Persze. Ez nem egy olyan kényelmes folyamat mint egy GC-n nyomni a gombot. Viszont egy kis gyakorlás után nagyon egyszerű és gyors a folyamat. Pár perc a gondolattól, hogy innál egy kávét és kész is vagy. Az elkészült italt pedig bátran oda lehet tenni sok komolyabb gép mellé. Szerintem időt kell adni minden új kávés eszköznek amit kipróbál az ember, legyen az akár egy új kosár vagy valami voodoo eszköz. Lehet egy hónap múlva a reggeli kávét te is ezzel fogod pikk-pakk lehúzni. Az is lehet, hogy te is, mert nem jön be.
-
verti1
tag
Hogy jutottunk el a Kinu-ig, 1z presso-ig? Hario Mini Mill-ről volt szó kotyeszhez. Ha kizárólag ez a szempont és ennyi a keret akkor teljesen jó.
-
verti1
tag
válasz Parci #101305 üzenetére
Látod már 46-ért is ki lehet fogni. Egyébként ha valaki hardcore-ba nyomja akkor le kell nyelni a békát. Nyilván túlárazott, de nem kell vele bűvészkedni semmit. Nagyon egyszerűen kezelhető, 0.1 fok pontos. Ha beállítom 96 fokra akkor az nem 93 és 98 között lesz valahol, hanem 96 fokon.
-
verti1
tag
vicces1: A pontos hőfok szabályzás akár egy PID-es otthoni gépen vagy egy PID-es kannán pont olyan fontos mint a század milliméter pontos őrlő ha hardcore kávézásról beszélünk. Gondolom ez elég egyértelmű dolog. A tized fok pontosságot az akár +/-3 fokos kilengéssel is működő kannákkal állítottam szembe. Nem azt mondtam, hogy tized fokra állítom a hőmérsékletet. Viszont ha beállítom 98-ra szeretném ha akkor az mindig 98 lenne, pont ahogy te is beállítottad ma a malabart. Gondolom holnap reggel is ugyan azzal a hőmérséklettel szeretnéd nyakon önteni a reggeli malabart vagy ha változtatsz akkor azt szeretnéd, hogy a két fok eltérés az kettő legyen.
Parci: Ez egy baromi jó, kompromisszum mentes cucc, ami észrevétlenül teszi a dolgát. Elfogadom, hogy nem fér bele mindenkinek az értékrendjébe, de ne legyen már nevetség tárgya aki ilyet vesz. Számtalan megmagyarázhatatlanul drága cuccot lehetne felhozni csak a kávés eszközöknél maradva amire simán kiadunk több százezret minden gond nélkül. A voodoos vackokról nem is beszélve. 10-20 ezrek simán kiugranak kosarakra meg a kávé tetejét simogató csoda vackokra. Van amiért én nem adnék egy fillért se, de elfogadom, hogy valaki abban hisz vagy akár a dizájn miatt többet áldoz rá. Pont a 45-60 ezres vízforralón akadunk ki amikor 3500-4000 Ft-ért veszünk negyed kiló kávét?
-
verti1
tag
válasz soldier2 #101334 üzenetére
Egyrészt igen ha az én hozzászólásomra gondolsz. Szerintem ezt tökéletesen értette is bbuffy. Nekem is ilyen kannám van azért bátorkodtam viccelni idézőjelben. Meg is beszéltük, hogy ő csak sima lökött, mert olcsóbban csípte meg. A reggeli hozzászólása ettől független. Ugyan arról ír amiről én is tegnap. Fogadjuk már el a 60 ezres vízforralót ha elfogadjuk az 1 millás őrlőt.
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
Ha valakit érdekel esetleg egy Traveler akkor írjon privátban.
-
verti1
tag
válasz WiZARD #101669 üzenetére
Ragaszd le a fittinget az alján szigetelő szalaggal vagy széles celluxal ideiglenesen. Ha így nem folyik akkor ott van a gond, ha továbbra is folyik akkor a tömítést kellene alaposan megnézni hátha sérült. Levenni és eltakarítani alatta, hátha valami alá szorult valami, esetleg nincs rendesen a helyén.
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
válasz SoundON #101906 üzenetére
Nekem praktikus okból mg+ BWT kancsóm van, ez a leggazdaságosabb megoldás nekem. A Flair miatt nekem nincsen problémám vele. Összességében nagyon jók a kávék vele. Az érdekessége az a dolognak, hogy ugyan eltolja savas irányba a vizet, de amikor forralni kezded akkor a távozó co2 miatt átmegy lúgosba. Pontosan nem tudom mérni műszerrel, csak ilyen bohóc módszerrel, de kb a 6,5-ről felmegy 7,5-8,0 köré. Ha nem forr 100 fokon akkor kevésbé tolja el, illetve lassabban. Zárt rendszerben egy kávégépben is kiválik nyilván, de amikor lehűl akkor újra feloldódik benne egy része és újra savas irányba megy. Egész biztos, hogy ott se azon az értéken marad a víz ph-ja mint a beállított. Minél több a pangó víz, nagyobb a bojler annál jobban eltolódik idővel szerintem a ph. Otthoni használatnál ezért is célszerűbb a kisebb bojler. Ha lesz kedvem akkor lehet méregetek ismerősöm Silvia-ján is egy párat.
-
verti1
tag
válasz SoundON #101930 üzenetére
Tudom, olvastam annak idején. Fém ízre, ezüstözésre is emlékszem. Nem faszság ha zavar, akkor foglalkozni kell vele. Ha otthoni hideg víz rendszerben két hét használat után megnyitod pl a rézcsöves rendszered akkor annak is szar íze van. Meleg közegben ez hatványozottabb. Bestmax prémium van ismerősömnél, azzal akarom majd összehasonlítani a kancsós vizet. Egész biztos, hogy feljebb megy a ph forralás miatt. Ha van rendes ph mérőd akkor ki tudod mérni. Nekem nincsen pontos műszerem, hogy nagyon pontos számokat írjak, de 2 perc forralás után is jelentős a változás. Ha vissza hűl és másnap megint megforralod akkor még jobban eltolja, mert nem tud vissza oldódni a co2 pl. Zárt rendszernél másképp működik, de biztos, hogy befolyásolja. Mint jelenség és a kávé ízére gyakorolt hatása miatt érdekel egyébként a dolog. Az másodlagos, hogy a kancsós víz miatt kezdtem méregetni.
-
verti1
tag
Elvesztettem a fonalat, pedig többször elolvastam. Tényleg az a gond, hogy valaki számára unalmasak a dél amerikai kávék? Nem pont az a szépsége ennek, hogy mindenki mást szeret, más az ízlése? Ha nem kedveli akkor nem kedveli...szíve joga, szerintem.
-
verti1
tag
válasz Parci #101970 üzenetére
Szerintem totál mindegy, hogy nekem milyen egy kávé ahogy te mondta az én “koordináta” rendszeremben. Ugyanaz a kávé nálad biztos más lesz. A kolléga óvatosan oda is írta, hogy “számára” unalmas. Nem a hardcore topik adott ki nyilatkozatot vagy írta be az összefoglalóba hogy a dél amerikai kávé kerülendő. Nekem ez egy személyes vélemény/ízlés, semmi más. Te is köztudottan ki nem állhatod a robustát pl. aminek itt hangot is adsz. Ezzel nem vagy egyedül, de van itt jó pár kemény hardcore arc akik szeretik. Ők se horkannak fel, hogy nehogy már kijelentsük, hogy mocsári. Ismerem nagyjából az elveidet itt, hogy nem szereted ha alaptalan, nagyívű megállapítások születnek, mert félre vihetik az olvasót és lehet egy hét múlva más szelek fújnak. Ez a része rendben is van, rendesen kipróbált és megrágott dolgokat szabad csak kijelenteni. Ez viszont semmi más csak egyéni ízlés, egy ember saját véleménye volt.
-
verti1
tag
válasz sz.zs. #102129 üzenetére
Na igen, az a másik fele a dolognak a használt piac. Ezen gondolkoztam én is. Sok cuccot vettem angol fórumokról. Ez nem tiszta, hogy azokkal mi lesz. Ebay-en van pl. az az opció , hogy előre fizetek “vámkezelést”. USA-ból pl. így olcsóbb, hogy behozzák EU-ba és onnan postázzák tovább. Nyilván van a hátha nem vámolják meg, de egyre ritkábban működik. Majd meglátjuk mi lesz...
-
verti1
tag
válasz MPowerPH #102133 üzenetére
Amiről én írtam az egy olyan opció ami pl. működik ebay-en vámmal kapcsolatban. Kevesebbet fizetsz mintha itthon vámkezelnél. Nyilván az emberi leleményesség ezt is megoldja ha arra kerülne a sor csak erre akartam célozni. Egyébként nem láttam EU-s jogszabályt, se magyart, hogy pontosan mi lesz brexit után a használt piaccal pl. csak sajtó híreket. UK-s vámról pedig nem beszéltem. Vám, áfa, adó jogszabályok nem hírek alapján működnek.... (Mit nem lehet ezen megérteni???)
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
válasz MPowerPH #102135 üzenetére
A nagyobb webshop-ok alkalmazzák ezt az áfa szabályt ahogy ezt már feljebb is írtam, nem írtál újat. Forgalom függő a dolog, hogy melyik ország áfáját fizeted. UK-s vámról még mindig nem beszéltem, egy példát írtam ebay-es vásárlásra amiben szerepelt a vám és az USA szó. Lehet nekem is nagy betűvel kellene írnom?
-
verti1
tag
válasz MPowerPH #102206 üzenetére
Ha te pl. a múltkori la spaziale-s témáddal kapcsolatban azt érzed, hogy összességében itt utálatot vagy neg-et kaptál csak akkor nem egy fórumot olvasunk. Ezt az automatás feszkót is teljesen felesleges felkorbácsolni állandóan. Senki nincsen lenézve vagy elküldve melegebb éghajlatra. Van aki segít itt is vagy elmondja, hogy a másik csoportban hamarabb kap választ.
-
verti1
tag
CB:
Ez olyan mint a kávé, tiszavirág életű. 10 perc után már nem az igazi, helyben kell enni.
bbuffy:
1gramm élesztő van 800 gramm lisztben, 2 nap a hűtőben. Hasonló nagyon a kovászhoz.
-
verti1
tag
Xabi78, bbuffy:
Pizzat csak 00-ból. Ez nagyi titka volt, de akarok keresni valami itthoni forrást friss 00-ás lisztre. A lassú kelesztés a titok. Vaslap, maxon a sütő 1 órát és utána mehet a sütés, de így is kevés a hő. Akarok venni egy gázos Ooni pizza sütőt.
-
verti1
tag
soldier 2:
Minden elismerésem a tiéd komolyan, hogy megpróbálod a lehetetlent odaát...
-
verti1
tag
Aki szereti a klasszik vonalat kicsi bugival annak ajánlom a Roastopus Seashell-t. Narancsos-étcsoki, nagyon jó kis kávé.
-
verti1
tag
válasz RetepNyaraB #103383 üzenetére
Kinu-tól lehet, de nem lesz rá szükséged jó darabig ha nem eteted kövekkel...
-
verti1
tag
válasz RetepNyaraB #103573 üzenetére
Szerintem el kell engedni ezt a dolgot, mert csak becsavarodik az ember, hogy miért nem jó. Komolyabb szinten az ízlelésre kell hagyatkozni. Ha kevés a hő akkor emelni, ha sok akkor csökkenteni. Itt is ha írnak kávékról általában annyit szoktak, hogy hőigényesebb mondjuk. Nem lehet szerintem egy kávénál se leírni, hogy 9x fokon jó pl. Mindenkinek a saját otthoni gépparkjával és ízlésével kell megtalálni a legjobb beállítást. Ezért is mindegy kb., hogy mit mutat a PID.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs