Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos111x

    csendes tag

    válasz Toobee #120943 üzenetére

    otthon szerintem is, csak a versenyen 3 italt kell késziteni ott nehéz lenne. A jégnél sima vizforralót használtam 9x fokkal, ott nem is kell a 60 fokos bloom, mivel a jég megoldja egyből a hűtést - paragon meg még nem kapható

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Toobee #120943 üzenetére

    Tettem egy kísérletet ezzel ma reggel (ha már whiskey golyóm nincs :)):
    The Barn Honduras-i kávé, amit hétvége óta iszunk, szóval be is van lőve már, meg ismerem is. Bloom + 2 egyenlő felöntéses módszerrel főztem (kéne erre valami rövid név :)), bloom 60 fokos vízzel, majd ahogy felöntöttem a bloomot visszakapcsoltam a vízforralót és hagytam 100 fokra felmenni. Hario Buono tele volt töltve, így kereken 2 perc alatt abszolválta, ami vállalható kategória bloom időben (sőt ugye van aki szerint mindig ennyit kéne bloomolni).

    Ami biztos, hogy eddig a legfinomabb főzés volt ebből a kávéból. Nyilván ami befolyásolhatja a dolgot, hogy 2 perces bloom volt, míg amúgy ennél rövidebbet szoktam. Illetve nyilván nem volt összehasonlító teszt.

    Szóval azt nem akarom mondani, hogy így tényleg jobb lesz a kávé, mert ahhoz kevés volt a teszt, de mindenképp érdekes a dolog. Szóval aki érez ilyenre affinitás, annak megér egy próbát :) (majd fogok még én is kísérletezni vele)

    De kell hozzá a gyors kancsó, nyilván ha egy adagot főz az ember, akkor kevésbé kritikus, de nem vagyok benne biztos, hogy mindegyik kancsó tudja akár egy adagra is a megfelelő sebességet (emlékeim szerint a Hario az egyik leggyorsabb). Illetve az is megoldás lehet, hogy a bloom vízet átönti az ember valamibe (lehet tejkiöntő is alkalmas lehet rá), és onnan megy a bloom, vízforralónak meg van ideje felforralni a vízet.

Új hozzászólás Aktív témák