-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Serpenthelm
csendes tag
válasz
vendingo #121331 üzenetére
Elvileg a szűrőkosár alsó csövén nyomja fel a vizet a kialakuló gőznyomás-majdnem mindegy, hogy a víz hőmérséklet-eloszlása milyen az alsó részben, sőt, amikor az áramlás megindul, akkor keveredik is, tehát egyre inkább kiegyenlítődik, persze sosem lesz olyan "homogén" mint egy jó sokáig, adott hőmérsékleten tartott kazánnak.
Inkább ott keresném a kérdést, hogy miért kráteres a pogácsa: valószínűleg az áramlási viszonyok (iszonyok) nem kiegyenlítettek, ez lehet az egyenetlen kávétöltésből (wdt esetén nem hiszem), vagy abból, hogy a kávépogácsa előtt vagy után valamilyen áramlási viszony más. A felsőszűrő (ami lötyög) alatt azt érted, ami a Brikka tetejében van, és gyárilag egy tömítőgyűrű szorítja a helyére?