Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Xabi78

    aktív tag

    válasz ronin s8 #13253 üzenetére

    Tudom, mire gondolsz.

    Szerencsére az élelmiszeripari mérnökök sem teljesen képzetlenek a téren. Hogy ezt a bomlási folyamatot a lehető leggyorsabban leállítsák, így a főzetet hősokkolják, vagyis nagyon gyorsan hűtik, fagyasztják. Mikor megfagyott (ideális esetben pár másodperc, kevésbé ideális esetben pár perc), az általad vázolt folyamatok gyakorlatilag leállnak (mert ugye az oldott állapot megszűnik, mivel nincs folyékony közeg). Ezután szárítják vákumban.
    Jó gyártástechnológiát feltételezve (vagyis jellemzően a drágább instant kv-kat nézve) a minőség jobb lehet, mint egy otthon hagyományos (nem pumpás) kv főzővel, pár perc alatt lefőzött kv.
    Nyilván nem vitás, hogy a frissen, jó tecnológiával és alapanyagokból főzött kv a tuti. Ez nem vitatéma. De jelenleg ott tart a technológia, hogy simán versenyképes a minőség az alsó kategóriás kvfőző vs tchibo family kategóriával (ami a magyar fogyasztás zöme).

    Cave canem!

Új hozzászólás Aktív témák