Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz jolti #29988 üzenetére

    nekem egy szűrővel és egy felsőszűrővel van bajom, ez utóbbi egy kifejezetten dalla cortéhoz készült szűrő, ami mégis ugyanúgy lötyög a vízterítőn, mint a san marco (noha papíron az egyik 48,4 mm, a másik 48 mm és nem véletlen gyártanak ők sem különbözőt ezekhez)

    mindegy, nem nyafogok, mert még leámokfutóznak megint. de érdekes módon még az olcsó utángyártottak is mérethelyesek, csak az ims ilyen gagyi :(

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

  • itaprak

    csendes tag

    válasz jolti #29988 üzenetére

    Két dologban tudom elépzelni hogy jobb lehet a rapsberry:

    1.: Mivel bármilyen algoritmust írhatsz, ezért szélesebb skálán mozoghatnak a lehetőségeid mint pl.: egy REX-el. Egy szélsőséges példa: pár sor hozzáadásával be lehet tenni olyan funkciót, hogy a csapolás alatt folyamatosan menjen a fűtés (ilyenkor egy erősen felfelé menő görbét kapnánk), vagy épp az elenkezőjét, ha úgy érzed hogy az emelkedő hőkarakter rontja a kávéd, akkor azt is meg lehet csinláni akár, hogy egyáltalán ne fűtsön a csapolás közben (meg persze minden egyéb opciót a kettő közt).

    Kérdés persze, hogy ezek a dolgok mennyire hatnak a kávé ízére, ha egyáltalán hatnak. De ehhez még nagyon sok tesztet kell csinálnom. :U

    Ezeket a kiindulási hőfokokat és hőprofilokat aztán el is lehet(ne) menteni, hogy ha legközelebb visszakerül a kávé, akkor gombnyomással elő lehessen hozni őket :)

    2.: A gőzölés fűtését is a rapsberry vezérli, ezért ott is lehet kreatív megoldásokkal próbálkozni a stabilabb/erősebb gőzért.

    Előbbit még nem nagyon volt időm tesztelni, de a gőz az már sokkal jobb lett mint az eredeti termosztátos megoldással.

Új hozzászólás Aktív témák