Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ronin s8

    senior tag

    válasz soldier2 #31255 üzenetére

    Csak mert némi zavart érzek az erőben. Egy ideje gyűjtöm az infókat a "café créme"-ről, ami itt pl. rossz helyesírással szerepel, merthogy francia ital, és kb. a lungo helyettesítője. Most nyáron arra jöttem rá, hogy az olaszoknál ugyanúgy készül a lungo, mint a café créme, vagyis kevesebb örleményt tesznek a szűrőbe, mint amennyi egy normál espresso lefolyáshoz kell, vagy szimplányi őrleményt tesznek dupla szűrőbe, így jóval hosszabb lesz az ital, mint egy szimpla, Nagyjából egy dupla, és másfél duplányi kávé közé esik a mennyiség, vagyis 60 ml és 150 ml közé. Ízre sokkal jobb, mint a nálunk (szerintem tévesen értelmezett) felvizezett szimpla.
    Ez az ital egy nagyon fontos láncszem az espresso vilgában, gyakorlatilag az egyetlen reggelihez alkalmas hosszúkávé, ha nem akarunk tejet inni, vagy túl erős (túl sok koffeint) kávét fogyasztani. Az újhullámos kávézókban gyakorlatilag ihatatlanul szar a lungo és az americano, mert ott vizezik a kávét.

    A táblázatban is rosszul van megadva (szerintem) az arány. Nem francia írta. ;]

    Hifis50: Köszi!

    [ Szerkesztve ]

    "Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

Új hozzászólás Aktív témák