Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Xabi78

    aktív tag

    válasz Parci #48309 üzenetére

    Parci: na jó, de nálad kb. ki se hűl a kávé a pörkölés után már darálod :D

    And06: nem azt mondtam, hogy olyan, de összevethető. Nyilván hígabb a végeredmény, és nem olyan tiszták az ízek, de bármelyik kávénácit meg merném vele kínálni, és szerintem nem szorulna ökölbe az arcuk. Persze ezzel is kell játszani, az őrlésfinomság és a kávémennyiség eléggé fontos, de ha egyszer belőttem, mosolyt csal az arcomra. És az automata a nyomába sem ér, az biztos.
    A tapasztalat egyébként azt mutatja nálam, hogy a magasabb hőigényű kávékkal jobban működik, az alacsonyabb hőigény, robis cuccokat megégeti. De ahol a GB PID 92 fok fölött áll, onnantól jó lesz.
    Ja igen, a 2 legfontosabb: forrásban lévő vízen indítjuk, és nem főzzük bele a végét.
    Szerintem érdemes vele kísérletezni, ha meg valaki lowcost akar jó kávét, akkor ezt bátran tudom ajánlani.
    De egy Brikka-Moka összevetés érdekes lenne.

    Cave canem!

Új hozzászólás Aktív témák