-
Fototrend
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Precorus
tag
Egyébként igen, lehet ez a "mindenki leblogolja és utána belinkeljük" lenne a legegyszerűbb.
Excellel az a baj igazából(vagy bármilyen táblázatkezelővel) hogy az fix. Nagyon nem szép/effektív így tárolni a recepteket
(igazából ez relációs adatbázist kívánna, 3 szintű BOM-al(alapanyag, félkész-késztermék)+mennyiségekkel)
de ezt már csak nagyon halkan jegyzem megMég azt kéne kimatekozni, hogy rendes, legördülős összefoglalót hogy kell csinálni.
Könyvtár == Old-school Netflix
-
Essejó
Topikgazda
Szeretem ezt a csapatot Jó filmjeik vannak fenn a Youtubon Bár alaposan megvágják őket, hiszen elég ritkán mutatják, amikor parázzsal utánatöltik a kis gömb grilljüket, ha egy hosszabb sütést adnak elő, de ötletadónak nem semmi. Bár errefelé aligátort pl elég nehéz lenne beszerezni. Bár lehet nem is kivitelezhetetlen.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Agent T
tag
A smoker építés nem opció sajnos. Se szerszám, se műhely. Teszek egy próbát ezzel a grillel, megnézem mit lehet kihozni belőle.
Más kérdés: Pesten jó hentest, ahol lehet minőségi sertésoldalast beszerezni, tud-e ajánlani valaki?
Igazi profi. Úgy csinálja, mintha könnyű lenne....
-
lemmy71
Topikgazda
Ezeket a viszonylag olcsó grilleket nem igazán érdemes átalakítani, én már próbáltam egy havernak a nagy gömb grillt "átfaragni" nem egy egyszerű történet, ez a vékony anyagában préselt lemez amikor vágod és hegeszted össze vissza vetemedik.
Ha egyszer BBQ félét szeretne a fórumtárs ebből a grillből akkor én [így] oldanám meg. Ez gyors és egyszerű és maga a sütő is érintetlen maradna, maximum a két jobboldali huzatszabályzót kellene eltávolítani. Szinte minden beszerezhető egy fémhulladék telepről pár száz forintért. Közvetlenül az alsó sütőrács alá tennék egy 1,5 - 2 milli vastag acél lemezt, 5 - 6 centis füstjáratot hagynák a bal szélén a szabad áramlásnak. A tűzteret 5kg acél gáztartályból vagy egy kidobott 20 - 25 literes acél kompresszor légtartályból készíteném kopoltyús huzatszabályzóval. Vastag falú cirka 10milis átmérőjű acél füstcsővel kötném össze a grill alsó jobb alsó huzatszabályzó nyílással, kéménynek elég valami lemez kémény egy pillangó szeleppel a teteje közelében, lényeg hogy akkora legyen a cső keresztmetszete mint az összekötő cső. Így megmaradna grillnek, de ha mellé teszik a tűzteret kész a rögtönzött smóker[ Szerkesztve ]
-
lemmy71
Topikgazda
Télre már be van tervezve két grill gyártás a haveroknak, már ide is hordták a sok rozsdás vasat alapanyagnak lesz egy cirka hat-nyolc szeletes ami egy lábon álló vasfelniből lesz, annyi volt az extra kérés hogy a talp is felniből legyen és abba rakjak egy kis elektromos ventilátort ami rásegít majd a faszénre, ezen még agyalnom kell A másiknak egy cirka 100 literes acél tartályt hoztak, az egyszerű lesz csak az a bibi hogy a kinai plazma vágom feladta a harcot most keresem az utódját az alin de így lesz időm legyártani a sütőrácsot, azt 12 -s köracélból hegesztem össze, örökös lesz mint a nyomorúság Tavasszal meg nekikezdek a sütőszigetnek, ebből a közel kétezer darab összeharácsolt kis és nagyméretű téglából Ráadásul a lányom is kitalálta hogy az emeletre költözik és alakítsam át neki a szobát Szóval ha ezekkel megvagyok akkor jöhet a smóker
Tetszik amit linkeltél, ez a sok vas vas hátán a gyengém ahogy néztem árban sincsenek elszállva. Egyetlen egy ami szúrta a szemem, az a "kamu szegecs" utánzat, ezen a szinten már hagyományos hőkezelt szegecscsel kellett volna összerakni a "vasat", mint ahogy a hidakat vagy a titanicot szegecselték Más szempontból le a kalappal a srácok előtt -
-
Peetta14
tag
Hasonlóm van. Mi lenne a helyes huzatszabályozás? Ugye 4 szellőző van rajta (mindkét oldalt alul és felül). Nálam gyakran kialszik a parázs, pedig nyitva van 1 vagy 2 szellőző. Olvastam, hogy érdemes levenni a kis gumidugót a fedeléből, hogy résmentesen záródjon a fedél. Én gyakran sütök benne indirekt módon (parázs az egyik oldalon, hús a másikon).
Más.
Húshőmérőt (vezetékest) tudtok ajánlani? Ikea Fantast (2k) megteszi?
köszi -
lemmy71
Topikgazda
-
Essejó
Topikgazda
Azért az a 100° grillhez kicsit kevés, a bbq hötartománya 110°-120°. Nekem megéri az a +40 Ft/kg, mert nem kell cipelnem a 10kg-os zsákot hanem Pesten ingyen házhoz hozzák. Persze ha lenne kocsi...
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Véreshurka
senior tag
válasz jim bcs #1933 üzenetére
Szerintem a legjobb ha magadnak kísérletezed ki. Olvass el több receptet, és próbáld meg összekombinálni őket, aztán már csak saját szád ízének megfelelőre kell beáálítanod. Ehhez mondjuk nem fog ártani ha pontosan méred az adagokat. Nem kell nagy adagokat készíteni, és akár egy adag húshoz 3-4 féleképpen összeállított kegeréket is kipróbálni ahol kicsit elveszel ebből vagy éppen hozzáadsz. Ha ez nem akkor sajnos nem fog maradni más mint a próbavásárlások, esetleg ha van olyan keverék ami nagyjából tetszik ahhoz még mindig lehet adni bármit. Pl. Ha soknak gondolod az ánizst akkor eelnsúlyozd azzal, hogy adsz hozzá még római köményt, stb. Én pl. A pho leveshez a fűszerezést kb. 10 recept összefésülésével kísérleteztem ki-
El Psy Kongroo
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Diablo 3
- LG 34GS95QE-B: OLED paneles, ívelt gamer monitor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Home/Nest
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Politika
- További aktív témák...
- 3D nyomtatott versenypályák
- Centro Energy 410W Full Black Prémium napelem panelek
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs ICON székek azonnal . Utolsó darab raktáron +36301300000
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC (HD8927) tejtartállyal
- profi traffipax és lézer detektor + blokkoló Kiyo Ultimate AP4 GPS komplett rendszer