Új hozzászólás Aktív témák

  • Vitee

    aktív tag

    válasz A Zéé #44684 üzenetére

    A múltkorira válaszolva, én is most kezdtem, pár alkalommal voltam lent. Egy kollégám mutatta ezt a módszert és nagyon megtetszett. Csak pergettem a fővárosi Dunán de egy kicsit most elég volt belőle. Sok betli, vagy 1-2 hal azok se nagyok. Balcsis nyaralas után ahol 50-60centi alatt nem is fogtam balint a Duna egy hatalmas csalódás....
    Szóval elmentem megnéztem, úsztattam haver cuccával és már első alkalommal fogtam 2 paducot, neki jott Jász, marna, paduc, laposkeszeg és ott eldöntöttem, én is akarom ezt.
    Aztán volt 2 betli, talan rossz időben voltam kint. Volt egy par hajnal jasszal, leanykoncerral, marnaval, szilvaorruval, paducokkal.
    Ami érdekes, hogy ugyan azon a szakaszon egyszer csak paduc jött, utána hajnalban 3 marna és semmi más.. ebből kettő volt értékelhető, 1 pedig mini marna.
    Sok hal sajnos nem jön, ez az amin valamit javítanom kell. Kenyeres zsákot használok, benne 1 kg kenyér és etetoanyag, csonti pedig a csali. A baj az, hogy sok hal nem jön, lehet gombocoznom is kellene mellé az etetokajat.
    Valamelyik nap hajnalban, 2 dobasbol 2 marna, a második kiló fölött volt, ment szépen nagyon. Itt mint amit elvágták sok óráig semmi... A végén egy mini marna és egy szilva.
    Ha többet etetnek vajon jobban oda állnának? Nem tudom. A kenyér mellé tettem 1 kiló etetot, meg fél liter csontit. Volt hogy csak kenyeret vittem, felettem horgasztak, kihasználtam az ő etetésuket is. Neked mi a modszered? Sima gombocozas? Bojat használsz? Én igen, egy pet palackot a kenyeres zsákhoz kötve.
    4-6gr-os Cralusso bolot használok. Olmozast hogyan csinálod? Én eddig ugy, hogy a forgó felett egy pici sörét, majd felette olyan 30 centire egybehuzva az olmozas. Te milyet használsz? Lehet ki kellene próbálnom mást is.
    Ereszteket hogyan állítod? Én probausztatasokkal, amikor már sűrűn elmerül az úszó, vagy sokszor elakad akkor állítom addig, amíg ez megszűnik.
    Milyen botot orsot használsz? Egy olcsóbb 4.20-as telematch botom van de akarok valami konnyebbet.
    Nagyon jó ez a módszer egyébként, nagyon tetszik. Nem gondoltam volna soha, hogy a pergetes mellett bármi bekeshalas módszert űzni fogok, de ez valahogy magával ragadott.
    És ahogy ezek a kisebb marnak is mennek... Valami brutális, nem is tudom elképzelni, milyen lehet egy 3-4 kilós.
    Egyik nap akasztottam egy ilyen torpedot. Megindult befele, keresztbe be a foagba. Adtam neki egy kis lazat, nehogy megtepjen, erre lehuzott egybe egy csomó zsinórt és kipattant a horog. Hát nem voltam boldog :D
    Egyik nap elmentem a római elejére, a patak befolyohoz, de szerintem rossz helyet választottam. 3 petényi marna 1 mini keszeg és két géb lett a vége. Érdekes, hogy ekkor fogtam először gebet usztatva. Snecit még nem is fogtam egyet se.

    [ Szerkesztve ]

    "Life before death, strength before weakness, journey before destination."

Új hozzászólás Aktív témák