Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz Vitee #44710 üzenetére

    Nagyon nehéz horgászvíz a Duna. Kiismerni azt, hogy melyik napszakban, milyen vízállásnál, áradásban, apadásban (...) hol lehet halat fogni, na ahhoz évek, évtizedek kellenek. Normális leírás igazából nincs, meg mindenki annyira titkolni próbálja az infókat, hogy tényleg nem marad más, mint a próbálgatás. Egy balatoni partszakaszt ki lehet ismerni max 4-5 peca alatt, de a Duna nem ilyen.
    Simán gombócozok, mindig úgy etetek, hogy pár nagyobb gombóc az elején, aztán utána 5-10 percenként (ha nem felejtem el... :D ) egy kisebb. Amúgy amennyire utána jártam, meg kérdezgettem embereket, nagyjából a mennyiség, és a pontosság a fontos. Nem bójázok, bedobom az úszót, és azt célzom. Match bothoz van zsinórjelölő filc, azzal próbálom mindig ugyanoda vinni az úszót, spiccnél meg nagyon sok variáció nincs.
    Botnak van egy 4,20-as Nevis Whisper Carp Match hozzá egy Ryobi Arctica Match, meg egy 7-es ET Tanaka Pole. Utóbbi lett a fő, mióta megvan.
    Úszóból Serie Walter fémszárasok vannak 1,25g-től 10g-ig. Van Cralusso is, Szörf és Bolo, majd csinálok hozzájuk szereléket, aztán kipróbálom újra.
    A szerelék hasonló, előke felett jelző, felette meg a főolmozás láncólmozásként.
    Eresztéket is hasonlóan keresek. Próba úsztatások, aztán állítgatni, amit az úszó mutat.
    Amúgy én is csak pergettem 2 évig, de a match bot érdekelt régen is, csak hát azért ez egy eléggé összetett valami. Idén tavasszal kapott el nagyon, amikor olvadás után kimentem párszor Sződligetre a kikötőhöz. Aztán Grillo annyit mondogatta itt a spiccbotját, hogy előkotortam otthon a ~10 éve nem használt 5 méteres spiccbotot, aztán olyanokat pecáztam márciusban, mint még talán soha, pedig tenyeres keszegeknél, 25-30 cm-es szilváknál, koncéroknál nagyobb halakat nem fogtam.

    (#44713) gban
    Csukás T-force nem gyóóó. Nekem a könnyű pergetőn ilyen a monofil: Team Dragon Invisible 0.18-as. Kalandban ajánlották, és tényleg jobb is, mint a Rapture Crystal Zander (az volt előtte) Ha nagyon koszos a víz hajlamos elszíneződni kicsit, de idővel mindig tisztul.

    (#44717) hermanyi
    Ezt a szereléket mintha valami régi Walter filmben láttam volna. :)

    [ Szerkesztve ]

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák