Új hozzászólás Aktív témák

  • sityupityu

    veterán

    válasz saen #53818 üzenetére

    Pedig igen is nagyon jó dolog, erre én is később jöttem rá. Én is sima elsőfékes párti vagyok, hiszem az orsós horgászataim zömét a matchbotozás és a pergetés teszi ki. Feederezni egyedül a Dunán feederezek. És pont itt, a Dunán jöttem rá, hogy balga voltam amiért addig nem használtam. Az elsőfékes orsókon én rühellem kitekerni a féket valamiért, ezért inkább (egyébként is) mindig résen próbáltam lenni. Viszont ez sokszor lehetetlen volt az olyan dunai halaknál mint a márna, paduc vagy a nagy szilva. Soha sem hagyom magukra a bedobott botjaimat, de ott hiába ülsz mellettük, elég csak egy pillanatra elfordulni vagy máshova nézni és már bólint a bot (ráadásul mindez egybotozásnál is bármikor megeshet, nem kell kettővel bíbelődni hozzá). És ilyenkor nem is a bot elvesztésétől kell itt a Dunán félni (a kavicsos lapos parton azért nincs ilyen veszély ha ott ülsz), hanem hogy az ilyen kapásoknál rendre vitte a nagyobb hal az előkét. Nagyon-nagyon sokszor így jártam én is, meg a azok is akikkel együtt járok le. Így megszületett a döntés a fejembe, hogy a két nagy Dunai botomra veszek két nyeletős orsót. Rengeteg márnát és sok más nagyobb halat köszönhetek nekik amik simán elmentek volna, ha nem lett volna ez a két orsó.
    Az, hogy nem tudsz jót venni belőlük szintén nem igaz, itt is meg kell keményen fizetni a minőséget mint bármi másnál. :) Én nem vacakoltam, vettem két 40-es Penn Spinfisher-t amik valójában tengerre szánt orsók, nem semmi a szigetelésük. 2015-óta vannak a Dunai botjaimon.
    Egyébként még egyszer mondom, én is elsőfékes párti vagyok, egyébb esetben eszembe sem jutna, hogy más orsót használjak.

    --albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

Új hozzászólás Aktív témák