Új hozzászólás Aktív témák

  • horcsog

    tag

    válasz Spoon16 #53867 üzenetére

    A számok jók e vagy sem nem tudom de úgy emlékszem az 50-es és 60 -as longbow ugyanaz az orsó csak a dob mérete más. 65-östől felfelé azért sokkal nehezebb mert más a belső szerkezet is. Onnantól lehet az amit annyira dicsérnek nehéz fenekezéshez . De ilyen méretűm nem volt csak hallottam innen onnan az egész más .

    Feederen én 40-es régi abu cardinal pergetőt használok. Nem rakja olyan szépen a zsinórt mint a mai pergetőorsók viszont nagyon masszív és jó áttételű orsó. Azért is neveztem ki feederorsónak. De az új cardinalok már nem ilyenek . Egyik haverom vett , hogy milyen olcsó és mennyire bevált nekem ez a márka és kb 1 évet bírt ki a Dunán az orsó. :) Pedig nem nehéz feederezésre használta.

    De általánosságban vsz feederre nagyon jók a pergetőorsók az áttételük miatt. Az a kategória pergetőből ami már erős belsővel van. Vsz egy normál feederbotra 40-es méretű orsó bőven elég. De akkor az nem a távdobó nehéz feederezés. Viszont nincs gyorsfék nincs nyelető, ha ez kell akkor a pergetőorsó nem lesz jó feederezni. Nekem nem kell mert ha úgy horgászom kilazítom , ráfogok a dobra bevágásnál és ráérek meghúzni addig kézzel fékezem a dobot. A régi megszokások , könnyebben rááll a kezem mint a nyeletőfékre .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák