Új hozzászólás Aktív témák

  • jjohn

    aktív tag

    Tegnap és ma meglátogattam a Dunát.
    Igaz rövid peca volt fél hatra a parton, aztán 9-kor kínai távozás tip-li. Elég meleg volt már ekkor is.
    Elég jól indult bedobás után 10 perc és kapás jött a hal, na mondom ha ez így megy 10 kg keszegig meg sem állok. Azután mindkét nap 7-től megállt az élet, egy mozdítás se volt. Váltottam rövid előkére lebegtetett csalira semmi.
    Nem nagy eredmény, de a lényeg hogy azért jó kis kikapcsolódás volt. Szeretek lejárni a Dunára még ha nem is fogok semmit.
    Persze néha én is elvándorolok az úgy nevezett "kocka tavakra", ahol nagyobb haltesókat foghatok. Nem vagyok az a nagyhal kivárós típus, inkább a pörgős pecát szeretem. Ha rövid idő alatt nem jön semmi engem az sem aggaszt.

    A felszerelés Arno Intruder Carp Feeder Havy 60-120 gr 3,90 M. Orsó Nevis Magnum Carp 5000 4+1 nyeletőfékes, itt megemlíteném már pár éve használom ezt az orsót és semmi bajom nem volt vele, sok nagyobb halat segített kifogni.
    Nagy hurkos végszerelék mindkettőn, itt 50 gr-os rakéta kosárral ez megállt a közelben.

    A másik Nevis Vanity Carp feeder XXH 80-220 Gr 3.90 M, ezen 130 gr-os alagút kosár a távolabbi helyre. Itt az orsó Flinke 6000 nyeletőfékes ugyan kínai, de nincs gondom ezzel sem. Gondoltam egy próbát meg ér ha kipróbálom. Ugyan olyan jól szerepelt eddig mint egy másik márkás orsó.

    Mindkettőn 0,25-ös főzsinór, ebből is piros a középső, sajna már nem lehet kapni,pedig nagyon király. Valahogy most a kedvencem a Smart Red Devil, nem olyan minőségű, vagy sokat állhatott boltban, nagyon szakadt.

    dobóelőke 0,14 Kamasaki fonott, igaz a képeken mindenütt a 0,30-as van fent ezért elnézést.
    Kamasaki Super Braid 100m 0,14mm Fonott Horgász Zsinór

    a horog előke 80 cm Nevis Vision 0,16 mm,
    NEVIS VISION - 50 MÉTER - Fluocarbon - WalterLand horgász webáruház, már  több mint 7 éve

    horog 10 -es Gamakatsu LS-2260 B.

    Etetőanyagnak Tímár River Plusz Big Cheese. A csali csonti, amit az alagút kosárba is tettem.
    A halak inkább messzebbről 20-25 méterről jöttek, gondolom behúzódtak a hűvösebb vízbe.

    A halak azért vannak a vödörben mert a kíméletes bánásmód szerint, ha haza visszük le kell őket ütni és így szállíthatóak. :) Szeretjük a finom papikrás lisztben meg sütött keszeget.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák