Új hozzászólás Aktív témák

  • galervin93

    őstag

    A mára várt bolond szél sajnos bejött. Én azért faszagyerek voltam és szembe ültem le vele. Igaz reggel még alig volt nyoma... De tudtam hogy lesz, így a rézsű alját terveztem megpecázni, kemény 11 méterre. hosszú előkés feeder cuccal. Dobtam 5 kosárral egy viszonylag nagy alapot (legalábbis a vízhőfokhoz képest), és rögtön első dobásra jött egy gyönyörű karika. Aztán szépen folyamatosan kisebb-nagyobb dévérek, karikák, bodrik... Nagyszerűen alakult.

    Másfél óra elteltével csendesett kicsit. Ráetettem, újra jöttek, aztán mintha ollóval vágták volna el... Nagyon feltűnő volt, előtte végig 2 perces ütem, ami sokszor még gyorsabb is volt a halak miatt, aztán huss, csend. Molyolást akkor is láttam, de nem votl hozzányúlva az addig favorit csalihoz (két szem pinki). Kapcsoltam, felraktam egy erősebb előkét nagyobb horoggal, egy szem szétnyomott csemegével. Bedobtam, és majdnem lejárt a két perc, amikor eltekerte valami a spiccet. Jellegzetes rúgásait, a fenék felé törő mozdulatai felismertem - doktorhal. Úgy is lett!

    Gyors fotó után szerkó ugyanígy vissza. Ezt most már nagyobb kosárral tettem, és nem is akartam hozzá nyúlni 5 percig. Pár másodperccel ennek lejárta előtt durr, újabb csavarós kapás. Bő 5 perces fárasztás után egy szép potykát szákolhattam.

    Harmadik dobásra is eltekerte valami, de az nem akadt meg. Utána már hiába ment be a kukoricás horog, nem kellett senkinek. Végül visszaálltam keszegezni, az még jött egy pár, majd peca végén még szintén rápróbáltam a kukira, de már nem adott halat.
    Újabb nagyon fain pecán vagyok túl, nagyon élveztem, baromi nagy élmény már a keszegezés is a fonott cuccal, hát még a nagyobb halak fárasztása. Keszegeknek méteres 0.10-es előke, 15-ös horog 2 szem pinkivel volt a nyerő, a compónak és a potykának 75 centis 0.14-es előkén a 14-es horgon a már említett szétnyomott csemege.
    Egy rövid vidi a kellemes szellőről.
    ---

    Horog téma: 2260B nagy favorit, ma is azt használtam a nagyobb halakhoz. Preston N30 nagyon hasonló, de puhább és fekete (Gama az ezüst).
    Kisebb halakhoz még Sode Light, nagyon könnyű, nagyon vékony horog, csak vékony zsinórral megy.
    Ha nem akarok ennyire finomkodni, akkor Preston N40, az ugyanez a forma, de egy picit erősebb.
    Preston N50-et használok még, az egy igazi vastag húsú, erős horog, disznóölő (persze relatíve, a finom pecában).
    Méretek amiket használok:
    Sode Light: 18-12
    N40: 12
    2260B: 16-12
    N50: 18-14
    A sorrend sem véletlen, egyre erősődő, a formától függetlenül.

    [ Szerkesztve ]

    Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

Új hozzászólás Aktív témák