Új hozzászólás Aktív témák

  • galervin93

    őstag

    válasz Zoli bácsi #88134 üzenetére

    Nekem már közeledik az Alis csomag a domiknak szánt wobbikkal. :D
    Tavaly egy-két peca erejéig dobáltam pici kanalakat is a Zagyván, Ipolyon, ilyen 2-3-5-7 grammos, 3-5 centis kis apróságokról van szó, kb. mint a pisztrángos mini kanalak, viszont ezek nem mindenféle csiricsáré színben, hanem klasszik ezüst vagy aranyban. Meglepően jól működtek olyan holt időszakokban, amikor a wobbler nem adta, domolykó, sügér, csuka, de még balin is akadt vele. Szóval idén ezekre a mütyürökre is próbálok nagyobb hangsúlyt fektetni, be is rendeltem pár darabot. Az egyik nagy kedvencem a fűzfalevél alakú vékony, hosszúkás forma, gyerekkoromban ilyenekkel kergettem a csukákat. Tökéletesen imitálja a snecit, hosszúkás apróhalat. A másik pedig a kissé gömbölydedebb, a vége (horog) felé kissé kiszélesedő forma, az meg pont inkább a magasabb hátú kishalakra hasonlít, ökle, dévér, baba kárász stb., pláne hogy kissé lassabban is süllyed a hosszabb formánál, ez a sekély vizekben fontos lehet.
    Idén a pergetésnek akarom szentelni a több figyelmet, elsősorban az Ipolyban akarok elmélyedni, akár szó szerint is, tervben van gázlós cuccok beszerzése... :))
    Idén nem is erőltetem a verseny pecát, pedig jó lett volna elmenni mondjuk Látóképre keszegezni egyet*, de tavaly annyira elkapott a patakpeca, hogy most mindenképpen azt érzem erre van szükségem. :DDD

    *csak egy-két gondolat az egyéni versenyzésről. Az elmúlt években jártam pár országos versenyen, így egyrészt az élmény is megvolt, másrészt az országos sportjegy bagóért kijött. Na most alles zusamen:
    - felkészülés itthon, februártól már csapatni kell két hónapig intenzíven (heti 3-4 peca minimum), hogy belejöjjön az ember, akkor ez egyből zsenge 50ezer a jegy a tavon ahol hosszú előkés gyakorlást lehet végezni, mert engedik a fonottat, van is benne keszeg stb....
    - ...plusz versenyt előző hetekben néhány alkalom magán a verseny helyszínen (utazás, adott esetben szállás, csali-kaja szokásos)
    - etető és csali nyilván egész tavasszal ugyanaz, mint a versenyen, ez ugye sok tíz kiló száraz kaja + lösz/agyag; az élő csali ára botrány, kiváltképp a szúnyog, de giliszta, pinki is jó áron mozog, és ugye sok-sok literről beszélünk, nem a gyűszűnyi kis dobozokról
    - plusz magára a konkrét versenyre nevezés, utazás-szállás-kaja
    - ...és még e mellé az országos sportjegy, ha már egyszer adott...

    ...akkor azt mondom hogy ez így 250-300ezerben nem biztos, hogy megáll! És felszerelést ugye nem kellett venni, mert bot-orsó-madzag adott, "csak" horgászni kell... Ja és ugye akkor még mindig csak ott tart az ember, hogy 1 db versenyre nevezett amatőrként, semmi több. Nyilván nem arról van szó hogy nem tudom kifizetni, de az "ár-érték" arány nagyon elszállt, akkor inkább másba ölöm ezt a pénzt.
    Szóval osztottam-szoroztam, és úgy döntöttem, hogy megveszem az országos halas jegyet, az a fenti összegnek kb. harmada, és ott és úgy horgászok vele (nyilván Mohosz vizekről van szó), ahol akarok... (Arról nem is beszélve, hogy asszony rákapott a halra, azt mondta jó lenne ha idén vinnék haza... Okkké, nincs ellenkezés. :DD )
    Persze így is lesz pár versenyem, de azok helyi/megyei szintűek, játék peca. (Mondjuk ha már kihagyom a Feeder OB-t, lehet a megyei egyéni feederre csak benevezek, mertazértmégiscsakna :DD, úgyis egy baromi törpés vízen lesz, pont nekem való... :DDD)

    Summa summarum, idén vadvízi peca lesz a terítéken, és ezzel kapcsolatban nektek is készülök egy dologgal, de még nem akarom lelőni a poént. :D

    Na bocs a hosszért, kicsit elszaladtak a gondolatok... :B

    [ Szerkesztve ]

    Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

Új hozzászólás Aktív témák