Új hozzászólás Aktív témák

  • saen

    veterán

    válasz bandi0000 #90060 üzenetére

    Feederre és pontyozó botra is fel tudod tenni ugyanazt a szereléket és ugyanúgy tudsz vele horgászni. Az érdemi különbség inkább az, hogy a feeder bottal 100x kényelmesebb egy pörgős peca, mert bedobod a cuccot, lerakod a tartóba anélkül, hogy felkeljél a székből. Ezzel szemben ha pontyozó bottal horgászol, bedobod, odamész felrakni a kapásjelzőt, majd visszaülsz a helyedre. Ha pörgős a peca akkor ez nagyon kemény különbség a kettő között fizikálisan.

    Egy olyan tavon ahol púposra van rakva a víz és mondjuk beindul a hal, meg fogsz halni a fáradtságtól egy pontyozó bottal. Olyan szituban amikor kevés a kapás, nekem is a pontyozó bot a szimpi, még elektromos kapásjelző nélkül is. A fékhangra is fel lehet simán figyelni ha viszi a cuccot.

    Daiwa Black Widow: én nemrég végigjártam a helyi horgászboltokat és végignéztem a pontyozó bot kínálatot, több Black Widow szériás bot is volt a kezemben. Szerintem használható kategória, de azért ez egy olcsó bot, nagy csodákra nem kell számítani. Én mondjuk 3m-es botokat vettem, ráadásul az összecsukható nyelüt, mert utálom a nagy szállítási hosszt. Nekem Crosscast botok lettek, ezek fárasztós botok és 3.5 lbs, azért mert fogok pva bagezni is vele és bírnia kell a súlyt. Alapvetően a pontyos botok szerintem nem a fárasztási élményről szólnak, én ha akasztok valami jó halat akkor azt inkább megakarom fogni, mint sétáltatni fél napon keresztül. Egy jó halat pedig azért kemény bottal se tudod kicsörlőzni. Nekem volt régen light feeder botom, de utáltam, hogy egy jobb pontyot minimum negyedóráig sétáltattam, mert hiába hajlott nyélből a bot, szinte semmi nyomást nem tudtam rá tenni. Halálra untam a fárasztásokat...

Új hozzászólás Aktív témák