Új hozzászólás Aktív témák

  • petipetya

    nagyúr

    Pár gondolat az automata órák világáról a Tevise 8502 kapcsán. Kezdjük a tapasztalatokkal. Csütörtök este húztam fel és raktam a csuklómra, és azóta csak zuhanyzás közben vettem le. Az óra a 3,5 nap eltelte óta 2 percet siet, amely kevés járástartalékot sejtet a háttérben. Ilyenkor amúgy 2 perc késesre kellene állítani, mert pár nap múlva az átlagból kijöhet a pontos idő? Mindenesetre az irodában sem mozog többet a kezem, mint az otthoni körülmények között, így számomra egy drágább/márkásabb automata óra sem biztos, hogy jó választás lenne. Ha egy több tízezer forintos Parnis esetén tapasztalnám ezt, akkor joggal lennék ideges, de egy 10 USD-s szerkezet esetén nem nagyon izgat a dolog. :) Tudom vannak ezek az órát forgató tartók, de azzal már átesik az ember a ló túloldalára...

    Mindezek mellett az automata óra teljesen más világot képvisel, lényegében egy szimbiózis alakul ki az óra és viselője között, mivel kölcsönösen függnek egymástól. A viselőtől függ az óra energiája, az órától pedig a viselője időbeosztása. Ez idővel biztosan érzelmi kötődéshez vezet, amely által egy ilyen óra több lehet egy használati tárgynál.

    Mindez szubjektív vélemény, mivel egyrészt egyénenként más a napi karlendítésből származó mozgás, másrészt az általam említett Parnis márka esetén nem rendelkezem tapasztalatokkal.

    "nincs rá lezsóidő"

Új hozzászólás Aktív témák