Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    senior tag

    válasz dzsi23 #24909 üzenetére

    Nem tudok vitába szállni, nem értek a témához, de a fotózás kapcsán hallottam olyat, hogy fotózhatsz közterületen embereket is, teljesen civileket, de a hozzájárulásuk nélkül nem teheted pulikus helyre, netre, kiállításra, újságba stb. Otthon annyit nézegetheted, amennyit akarod, így tkp. a világ számára ezek a képek nem léteznek.
    A festménynél, óránál stb. is ezt érzem logikusnak, hogy készíthetek másolatot saját részre. Az igaz, hogy az órát ha hordom, akkor mások is láthatják, de ebből hasznom nem származik, az eredeti gyártónak kára sem. De ez tényleg csak logikai alapon gondolkodva.
    Namost ha bevonok egy profit, aki pénzért dolgozik a másolat létrehozásán, lásd órás, az már határterület, főleg ha rajta van az eredeti név is a másolaton. Azt látjuk, hogy a kínaiak milliószám gyártják a Panaosonic meg Soany stb. egy betűben különböző nevű kacatokat, és ez megy, ezt nem üldözik, míg az eredeti nevűeket elkobozzák. Persze a kínai nem a formára meg pláne nem a belsőre megy, hanem a név megtévesztő hatására.
    Szerintem a szabadalmaztatott forma, betűtípus stb.-nek is akkor van értelme, ha valaki hasznot akar húzni belőle, tehát gyárt egy ugyanolyat és pénzért árulja. Azt meg lehet támadni, sőt, valószínűleg az egy betűben különböző névvel is akár. De otthon a lakásokban végigtúrni mindent, hogy nincs-e valami olyan barkácsolt cucc, ami megegyezik formában egy szabadalmaztatottal, arra a világ kutató kapacitása is kevés lenne. Valami ilyesmi nyugvópontot lelt a software rendőrség is, aki pénzkeresésre használ valami sw-t annak meg kell vennie, aki otthon szórakozásra, játékra azt nem zargatják ha másolatot használ.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák