Új hozzászólás Aktív témák

  • dzsi23

    addikt

    válasz driv4r #33301 üzenetére

    "a G-Shock-ot át kéne állítani, ebből is látszik, mennyire nem használom"

    A kép alapján a Citit sem gyakran használod, mert 21-ét mutat. :D De jól mutat a nessivel. :)

    #33260 xcvbxcvb:
    Objektív válasz nem igazán létezik erre. :N A magasabb ár nem mindig jár magasabb minőséggel is, de szerintem jelen esetben igen. Viszont ugye az ár és a minőség között sajnos nem egyenes arányosság van, és mindenkinek magának kell megtalálnia az arany középutat, ami pénzügyileg még belefér, és minőségben is kielégítő. Nálam ezt most a San Martin jelenti. Persze, ha a eladnám az óráimat, feljebb is léphetnék árban, de szerintem a minőségbeli ugrás lépés nem okozna akkora élményt, hogy megérje, és egyelőre nem is találtam meg azt az órát, amire az összes többit lecserélném (de még azt sem, amire akár 3-at lecserélnék).
    Illetve fontos még (de még szubjektívabb), hogy tetszik-e a márkanév... nekem a San Martin tetszik, másnak nem, nekem meg a többi nem, ez van. :)
    Ha esetleg megpróbálom objektívan nézni, akkor ár-érték arányban az általam 10 ezerért vett kvarc Addiesdive Subnál nemigen van jobb választás, és a VH31-es Addiesdive Explorer is brutáljó vétel volt 20 ezerért. Viszont egyiket sem tartottam meg, a San Martinokat meg igen (legalább is a 6-ból csak 1-et adtam egyből tovább, és 4 még mindig megvan).

    #33304 freddirty:
    "Kibontva a védőfóliából azért nekem megvolt a kínai feeling, valahogy olcsónak tűnik, nem tudom megmondani miért de valószínűleg a lünetta és a síkból kiemelkedő üveg miatt."

    Mi a baj a lünettával? :)
    A kiemelkedő üveg egy dizájnelem (nyilván meg tudnák oldani, hogy ne emelkedjen ki), és ugyanúgy jelen van svájci és japán órák (pl. az SN0129 ihletadója, az SBGE285G) esetén is.
    A Seiko Alpinistek már 300 ezer forint környékén vannak, a GMT Alpinistek pedig fél milla környékén.

    #33312 freddirty:
    A Tisell Sub valóban jó cucc, nyilván nem tökéletes, de a legnagyobb bajom az velük, hogy tőlük csak a Sub érdekelt, a többi órájuk nem. Subom meg már volt tőlük, ezzel le is tudtam a Tisell márkát. SN0129-em nem volt, de pl. egy SN0036-tal szemben egyáltalán nem érzem a Tisell minőségbeli fölényét. Nagyjából egál, viszont a Tisellnél találtam kezeletlen felületet, és a lünettáját sem volt nagy élmény forgatni, így nálam egy picit talán a San Martin felé billen a mérleg nyelve.
    A 9-es Miyota talán jobb, mint az NH, ugyanakkor hangosabb is, így ezt is egálnak mondanám. :) Mivel váltogatom az óráimat, számomra teljesen mindegy, hogy naponta 2 vagy 10 másodpercet térnek el. Egyébként van SW200-as SM Sub is, de dupla áron, arra már én sem tudom azt mondani, hogy megéri.

Új hozzászólás Aktív témák