Új hozzászólás Aktív témák

  • totyak

    aktív tag

    Egy pár napja már érdeklődtem Kindle-lel kapcsolatban itt a fórumon. Most lenne még néhány kérdésem.

    Először is arra lennék kíváncsi, hogy ezeknek hogy működik a garanciáztatása? Ha rendesen az Amazonról rendelek, akkor kapok számlát, vagy valami papírt, amire hivatkozni tudok? Olvasgattam a témában és több helyen is írták, hogy regisztrálni kell a gépet az Amazonnál. Ennek nem igazán látom a lényegét, ha valaki elmagyarázná, azt megköszönném. Mert mi van akkor, ha teszem azt veszek egy gépet, használom fél évig, aztán regisztrálom csak. Akkor onnan indul a garanciaidő? Biztosan rosszul gondolom, de tényleg nem értem.

    Másodsorban azt kérdezném, hogy mi van akkor, ha itt az aprón, vagy mondjuk a Tesco-ban veszek egy reklámos kiadást? Elvileg ugye hozzánk ilyet nem küldenek USA-ból, de attól függetlenül a környező országokból hozhatok be, tehát lehet magyar személy tulajdonában ilyen készülék. Ha ez meghibásodik, akkor küldenek helyette másikat, vagy azt mondják, hogy sajnáljuk, de hozzátok nem küldünk?

    Illetve a Tesco-s gépre hogy van a garancia. Nem kell vacakolni semmivel, elég a Tesco számlás garancia?

    De tegyük fel, hogy itt veszek az aprón, mert kicsivel olcsóbb. Ekkor mi az eljárás? Az eladó biztosan nem fog nekem számlát adni (bár lehet, hogy az Amazon sem ad, mondom tök hülye vagyok a dologhoz). Ilyenkor csak szóbeli megegyezés alapján megy a garancia, vagy itt is érvényes (az általam nem feldolgozott) Amazonos regisztráció?

    És végül, de nem utolsó sorban. Ha ne adj Isten meghibásodik a készülék, nekem azt drága pénzért vissza kell küldenem, vagy bemondásra elhiszik, hogy meghalt a gép? Csak mert akkor könnyen vissza lehet élni a dologgal.

    Köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák