Új hozzászólás Aktív témák

  • shifty!

    senior tag

    A hétvégén eljutottam egy kereskedésbe, ahol volt pár típus, ami érdekel, volt lehetőségem mindegyikbe beülni, beállítani ülés és kormánypozit, hogy ha már próbakört nem is mentem velük, legalább provizore legyen egy élményem, mennyire élhetőek a kiszemelt típusok a szerény humanoid geometriámmal (197 cm / 100 kg), gondoltam írok róla egy szösszenetet, ha már korábban írtam ide a kérdésemmel.

    Az i30 kiesett, pedig elvileg tágasnak kéne lennie, valahogy nem éreztem az sem az üléspozit megfelelőnek, akárhogy játszottam vele, pedig minden irányba van elég széles állítási tartomány. Cserébe a szélvédő olyan meredek szögben van döntve, hogy nem igazán láttam ki értelmesen, valószínűleg egy jó kis belvárosi, fentről lógatott lámpa látásához hajlonganom kéne a szokásosnál is többet.

    A Ceed furcsa módon egy hangyabokányit jobb volt, annak a műszerfal és az egész belső tér ergonómiája jobban megfogott, kényelmesebbnek találtam az ülését és kicsit jobbnak éreztem a kilátást belőle, szimpatikusabb volt az i30-nál, külsőre az i30 tetszik jobban, de ez csak addig érdekes amíg beleülök, végtére is nehéz kívülről vezetni egy autót....

    Be tudtam huppanni egy 3-as Fókába is (frissítés előtti, Darth Vader maszkos), az ergonómiai katasztrófa volt, nem tudom, hogy a szériafrissítés után (Vader maszk » harcsaszáj) mennyit javulhatott a belső tér, de itt azt éreztem hogy mindegyik műanyag rám akar mászni és meg akar ölelni, ami tök aranyos, csak feleslegesen sok teret elvesz, és abszolút nem praktikus a kiképzése némely helyeken - az ablakhoz a könyökömet nem tudtam feltenni pl, lecsúszott.

    Toyota Auris is volt még (szériafrissített, csapottseggű), azért oda meg vissza voltam, olyan érzésem volt tőle, mintha egy ékszerdobozban ültem volna, tetszett a stílusa, és nem találtam annyira kicsinek, mint ahogyan sokan mondták hogy nem elég tágas nekem, jobbnak érződött az i30-nál, kb. pariban a Ceed-del, egy hibridet lehet kipróblok belőle még, nem hagy nyugodni a dolog - meg akkor már egy Priust is...

    Záróakkord volt két Sportage, egy 1.6 és egy 2.0, mindketttő benzines.

    A 2.0 fehér, top felszereltséggel, napfénytető, nagy navi, félbőr ülések kiváló tartással, cserébe az árához képest (4.4-ért hirdetve mindkettő) idős (2011.02), 137e km-el (ami még nem vész), bőven vállas féktárcsákkal és gatya gumikkal - téli alufelnin, 1410-es DOT számmal, a nyári felni nélkül, de kuka, nagyon max. 1 szezon, inkább nem erőltetném.
    Szép belső tér, szépen, egyenletesen, zajok nélkül ketyegő motor, klíma gondolkodás nélkül kapcsolt és hűtött, rozsda sehol.
    Páromnak egyből szerelme lett, nekem viszont szúrja a szemem, hogy egy 9 éves autó, relatíve kevés futással ugyan, de látható hozzányúlási pontokkal (fék, gumik, + ami még előjön) magas áron fut, nyilván kevés 2.0 motoros van a piacon, és tényleg karajcsont felszereltségű, de a gumikat és a fék felújítás költsége legalább alku tárgya kellene hogy legyen, összeségében szimpatikus volt, a kora aggaszt.

    Az 1.6-os standardabb volt, ülésfűtéssel, 2013-as és 74e km-t futott, hasonlóan téli lépők alufelnin, a tárcsa hasonlóan vállas volt (nem annyira, de érezhetően), gumik hasonló felállásban cserések, homokszínű, nem lelakott, kicsit egyszerűbb ülések de minden más stimmelt. A színe miatt párom inkább kilőné a listáról, engem nem zavar, az 1.6 nem tudom, elég lenne-e ekkora dobozhoz - esélyes hogy igen, nem versenyezni tervezek vele.

    Szimpatikus volt nagyon a Sportage, a belső terét kb. tökéletesnek éreztem, a ki és beszállás újszerű élmény volt - nem kimászás, kilépés volt inkább, meg tudnám szokni. A csomagtér nem volt tánctér, de funky a padló alatti sok kis rekesz, tetszett hogy derékmagasságomban van a rakodósík, a hátsó üléssor is kielégítő, nekem az alap felszereltség is megtenné, nem vagyok annyira kütyü-fetisiszta, ami meg szúrja a szemem, idővel kitalálom magamnak.

    Egyelőre ennyi, valószínűleg kanosszázok még a témában, 3-as és 4-es Megane-t szeretnék még megnézni, ix35-öt, Priust, Auris HSD-t, és a Skoda Octavia van még a listán.

    "Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

Új hozzászólás Aktív témák