Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz spileraaa #94045 üzenetére

    Az a baj, hogy a feladás módjának megválasztása (akár annak csoportosítása) a feladó döntése, amíg a csomag teljesíti a minimum követelményt - tehát ha mondjuk regisztrált postát kérsz, de DHL-el adja fel, szíve joga. A PayPal ebből a szempontból az eladót védi*, ugyanis elsősorban áruszolgáltatást nyújt az eladó, nem szállításit.
    Az pedig nem hivatkozási alap, hogy egyik szállítással nem kell áfát fizetni, a másikkal meg igen - mert minden áfaköteles, a 10Eurós szabály egy engedmény, és már az sem sokáig, pont azért, mert az emberek a lehető legjobban próbálják kijátszani.
    Az egyetlen dolog, amit már írtak is, hogy az egyik termék szállítási díját megpróbálhatod visszakérni arra hivatkozva, hogy azért fizetted ki, mert kettőben szeretted volna kapni, és ezt jelezted is.
    Megjegyzem jelen vírushelyzetben a legtöbb bevált eBay-es eladóm bevezette az 1-3$ postaköltséget a free shipping helyett, és többszörös kosárnál adnak kedvezményt, de messze nem engedik el többedik termék postaköltségét teljesen.
    *Ezt azért tudom, mert konkrétan megtörtént velem néhány éve, hogy úgy adtam le csoportos rendelést - egy egyetemi évfolyamnak szereztünk be Arduino Starter kit-eket - hogy napi egy rendelést adtam le két készletre áfahatár alá esve ingyen postával, és egyet expedited shippingre egy készlettel - szintén áfahatár alatt maradva szállítással (volt aki kifizette a DHL-t, volt aki inkább várt).
    Ezután megjelent a DHL, hogy deklaráljam a csomagok tartalmát. Nagy nyugodtan el is küldtem nekik mindent, majd közölték, hogy az említett termékből több van, nem csak egy (még engem állítottak szőnyeg szélére miatta). Kiderült, hogy minden napi rendelésemet ami mellett DHL is volt, összevonták. Így azokra a küldeményekre tejelhettem a DHL-nek, meg a NAV-nak is. Jeleztem az eladónak, hogy ez így nagyon nem jó, amire felajánlotta, hogy legközelebb kedvezménnyel vásárolhatok - jó volt az ajánlat, de az adott helyzetben nem segített, tekintve, hogy egy vagyont kellett ráfizetni az aktuális rendelésre. Ezért kikértem a PayPal véleményét, ahol egyértelműen közölték, hogy az áfamegfizetés sikertelen elkerülése nem olyan kár, amiben mellém tudnak állni.

    [ Szerkesztve ]

    Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

Új hozzászólás Aktív témák