Új hozzászólás Aktív témák

  • csubuka

    addikt

    válasz End-ru #100975 üzenetére

    Nehogy kivésd további vizsgálódás nélkül.

    A fotón nem látni, hogy mekkora az áthidalás. Nem tudni, hogy milyen vasalása van a koszorúnak, de a keresztmetszeti méreteit is max érezni lehet. Az érezhető, hogy a tető és a födémgerendák terhelnek erre a koszorúra, de tudni kéne a pontos terhet, meg a koszorú vasalását és az áthidalás nagyságát, hogy ezt meg lehessen ítélni precízen. Egy statikust kihívsz, ilyen apróbb véleményt egy 20-30-ért tuti kiad.

    Valószínű, hogy nem véletlenül van ott. Ezek az áthidalók alkalmazhatóak vagy úgy, hogy kisméretű tömör tégla ráfalazást kapnak vagy úgy, hogy monolit beton nyomott övet. Itt az áthidaló nyomott öve a koszorú maga (így válik teherhordóvá). Ámde a koszorú feltehetően csak az alap vasalását kapta és úgy ítélte a statikus, hogy ehhez az áthidaláshoz az nem elég és ezért extra vasalás helyett ezt kevésbé munkás megoldásnak gondolhatta és betervezett oda egy ilyen áthidalót.

    *Ha a koszorú vasalása áthidalásra is megfelelő lenne, akkor milyen megfontolás miatt rakták volna be ezt az áthidalót? Tuti, hogy van szerepe. Ezen áthidalók maguk is megtámasztásra szorulnak bizonyos áthidalt távolságok felett, amíg köt a szerkezet felettük. Szóval nem igazán volna arra magyarázat, hogy ez miért lenne ott, ha nincs statikai szerepe.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák