Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz #46372352 #104984 üzenetére

    WPC-t megrendelted már? Ha még nem, szerintem engedd el. Láttam néhányat az elmúlt években, bármelyik gyártó bármit ígér, mind hazudik. Ahhoz meg qrva drága, h az alábbiakat csak úgy lenyelj az ember:
    Első körben iszonyú nagy a hőtágulása. Ez konkrétan azt jelenti h a ma divatos, vízszintes felhelyezés mellett egy átlag 2,5 méteres hossznál a kapu / kerítésköz közepénél akár 2-3 cm-t be fog púposodni minden szál valamely irányba nyáron.
    A másik dolog a színtartósság teljes hiánya. Talán postoltam már erről is korábban, egy ismerős srác kerítésnél pár hónap után több árnyalatni színeltérés jelentkezett! Konkrétan a felrakáskor leeső darabot mellérakva mutatkozott meg igazán a diffi. Ha nem látom nem hiszem el.
    Utolsó dolog pedig, h az éleket általában egyik gyártó sem dolgozza el gyártás során (kerekítés, vagy csak szimplán 45 fokban marás), így ott még jobban kivan téve az időjárás viszontagságainak és sajnos repedeznek is a szálak az élek mentén.

    WPC-től már nincs messze árban az porfestett alu. Ezt a kört én is lefutottam pár éve és utóbbi lett, nagy megelégedésünkre. Korker Kft-től lettek az alu profilok rendelve: [link] Országosan szállítanak pár ezer ft-ért. A keret rozsdamentes acél mindenhol. Meguntam a zártszelvények festegetést is. :)

    De visszatérve, a 23cm-es köz rohadt nagy. Szerintem az nem is néz ki jól. Kb mint a lókarán. Azért ha ritkábbra is szeretnéd, akkor is sűríteném. Eleve a WPC-k is 10cm körüliek, tehát szerintem ha ritkább kiosztás is a szimpatikusabb, max 10 cm legyen a hézag (nálam az aluknál 13mm a köz..)

    Ha belátás miatt szeretnél a közökbe valamit, akkor esetleg az opál, tömör polikarbonát is alternatíva lehet. Szerintem ízléses anyag és jól mutat fával, aluval is. (Plexit azért nem írtam, mert az nem UV álló, pk. igen.)

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák