Új hozzászólás Aktív témák

  • tothjozsi96

    addikt

    válasz draco31 #109966 üzenetére

    Hát most attól mert régi vezetékek vannak, attól még 1,5kW teljesítményfelvételt el kell hogy bírjon az Alu vezeték is.

    Talán inkább az lehet a probléma hogy a konnektorod silányabb minőségű és azért forrósodik, vagy a dugvilla is gyenge minőségű. Vagy mindkettőre jellemző a hitvány minőség.

    De például ez nem lehet igaz hogy lassabban fűt.
    Mikor újrakábeleztük a házunkat, el lett vágva a bojler régi Alu kábele.
    1-2 méteres kábellel kötöttem be a bojlert egy Legrand Cariva dupla dugaljba, ez sem egy túl drága dugalj, de nem volt vele probléma. 1-2 hétig erről üzemelt a bojler.

    Nemrég újítottam fel az 50 éves Hajdú bojlerünket, találtam bele új alaplapot, ezen már van anód is, régin az se volt. Teljesen új fűtőszál, gyakorlatilag mindent kicseréltem csak a tartályt nem. Nálam a 120 liter víz felfűtése vezérelt áramról megvolt 3 óra alatt.

    Amennyiben te nappali áramról üzemelteted a bojlered annak 3-4 óra alatt fel kell fűtenie teljesen. Hogyha nem így van, akkor rossz a hőfokszabályzód vagy pedig ha nem is rossz akkor maga a hőfokszabályzó réz rúdját mennyire dugtad fel az alaplap csövében?

    Én Hajdú bojlerbe tettem már vissza fordítva a hőfokszabályzót, nem lehet hogy ez a probléma? Próbáltad ellentétes irányba tekerni? Éjjel 11 óra fele már van áram vezérelten általában, olyankor próbáld meg tekergetni és nézd meg, hátha ez a gond.

    Értem hogy mit mondasz, viszont hogyha kihívod az E.ON-t és nincs probléma a vezérelt áramoddal, szerintem azért büntethetnek is hogyha kvázi feleslegesen hívtad ki őket, tehát ha nem valós a hiba.

Új hozzászólás Aktív témák