Új hozzászólás Aktív témák

  • tothjozsi96

    addikt

    válasz csubuka #110660 üzenetére

    Elméletileg nem lehet rábeszélni őket földkábelre hogyha oszlopon viszik.
    Itt az utcánkban van egy 100 milliós ingatlan a sok kádár kocka között, itt főleg a légkábel az elterjedt.

    Ebbe a drága ingatlanba földkábellel van bevíve a villany, de a Telekomos bekötés miatt feltettek egy kiegészítő cserepet ami bevezeti az optikai kábelt.

    Ebből merem azt gondolni hogyha egy ilyen drága ingatlannál nem tudták megoldani hogy föld alatt menjen be a házba az optikai kábel, akkor szerintem erre nincs is lehetőség.

    De ez a Telekom egy nagyon érdekes cég, nálunk légkábel van, egy utcával odébb már földkábel, viszont most 2 év után rájöttek hogy nem olyan jó ez a földkábel, állandóan probléma volt vele. Meg itt nem volt semmi se kialakítva, ilyen árkokat csináltak többet ahol el van osztva az optika, meg ahonnan be lehet húzni a házba, itt ezelőtt nem volt semmi ilyen földkábeles megoldás, a villany is mindenkinél légkábel, de tényleg kb 99%-ban mindenkinek légkábel van.

    Viszont itt ahol lakom, ennek az utcának a végén a villanyoszloptól messze esik már az egyik családi ház és szerintem nem tudták volna jól kifeszíteni az optikát, ezért azt csinálták hogy a telekre letettek egy ilyen beton tuskós fa oszlopot, és azon keresztül megy a családi házhoz. De ez semmi, az ez melletti családi házhoz szintén letettek egy ilyen fa oszlopot szintén ez miatt, és az egészben a legnagyobb röhej az hogy ez a kettő fa oszlop maximum 2 méterre van egymástól, teljes értelmetlenség amit ez a cég csinál. Egy biztos, én ilyent soha az életben nem engedélyeznék hogy az én telkemre tegyenek be egy ilyen ronda fa oszlopot azért hogy az internetet be tudják kötni. Az egészben az a pláne hogy ez a családi ház előtt van villanyoszlop csak arra már nem vitték rá az optikát, de ezt se értem hogy miért nem, teljes agyrém, de komolyan, legalábbis az itteni tapasztalatok alapján.

Új hozzászólás Aktív témák